Anlık Bildirim

TÜBİTAK'ın ilk İHA yarışması için detaylar belli oldu

TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST'te düzenlenecek İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışması için başvurular 16 Şubat tarihinde başlıyor. Yarışmaya katılan takımlara maddi destek verilecek.

TÜBİTAK'ın ilk İHA yarışması için detaylar belli oldu Tam Boyutta Gör

TEKNOFEST kapsamında pek çok teknoloji yarışması düzenleniyor. Bu sene 16-20 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenecek TEKNOFEST etkinliğinde TÜBİTAK tarafından ilk kez liseler arası insansız hava aracı yarışması yapılacak.

TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması iki farklı kategoride gerçekleştirilecek. Sabit ve döner kanat kategorilerinde yapılacak yarışmalar kapsamında TÜBİTAK tarafından birincilere 20 bin TL, ikincilere 15 bin TL ve üçüncülere 10 bin TL ödül verilecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ise birincilere 6 bin TL ödül verecek.

Yalnızca dereceye girenler ödüllendirilmekle kalmayacak. Yarışmaya katılmaya hak kazanan tüm takımlara 4 bin TL katılım desteği ve 6 bin TL İHA geliştirme desteği verilecek.

Başvurular 16 Şubat 2020’de başlayıp 23 Mart 2020’de sona erecek. Başvurular ihaliseler.tubitak.gov.tr adresinde yayınlanacak sistem üzerinden çevrimiçi yapılacaktır. Başvuru koşulları ve teknik kurallarla ilgili ayrıntılı bilgi için http://ihaliseler.tubitak.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz

TEKNOFEST 2020, 22-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. TEKNOFEST kapsamındaki diğer teknoloji yarışmaları için son başvuru tarihi 28 Şubat. Detaylara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim