Anlık Bildirim

Türkiye’nin yeni solunum cihazı Sahra, Mayıs’ta seri üretimde

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Sahra isimli solunum cihazının seri üretimi Mayıs ayında başlayacak. Haftada 500 adet üretilecek.

Türkiye’nin yeni solunum cihazı Sahra, Mayıs’ta seri üretimde Tam Boyutta Gör

Koronavirüs nedeniyle dünyada ventilatör (solunum) cihazı ihtiyacı ortaya çıktı. Türkiye’de solunum cihazı sıkıntısı yaşanmaması için yerli ventilatör cihazı için kollar sıvandı. Biosys, Arçelik, ASELSAN ve Baykar tarafından geliştirilen Biosys Biyovent isimli solunumcihazının 100 adedi hastaneye teslim edildi.

Şimdi de Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) solunum cihazı geliştiriyor. Üretiminde son aşamaya gelinen cihazın tanıtımı yapıldı. İsmi “Sahra” olarak açıklandı. Sahra'nın seri üretimi Mayıs ayının sonunda başlayacak. MKEK, haftada 500 adet üretecek kapasiteye sahip olduğunu ifade ediyor.

Sahra, Türk mühendisleri tarafından geliştirildi ve yerli imkanlarla üretildi. Nefes darlığı yaşayan ve kandaki oksijeni düşen koronavirüs hastalarına temel solunum desteği sağlayacak. Solunum yetmezliği çeken diğer hastalarda da kullanılacak. Kullanım alanları olarak ev, ambulans, hastane servisi, acil servis, yoğun bakım, sahra hastaneleri, askeri sağlık birimleri ve pandemi ile alakalı kurulacak sağlık birimlerinde kullanılmaya uygun yapıda.

MKEK, solunum cihazının yanı sıra cerrahi maske de üretiyor. Haftada 6,5 milyon adet üretim yapılıyor. Askeri dikimevleriyle birlikte Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık bez maske üretimi 10 milyon adete ulaştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3518 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mkek, mke kurumu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim