Anlık Bildirim

Tyan Tachyon G9700 incelemesi

Tyan ATI ile çalışan hiç bir firmanın yap(a)madığını yaptı ve referans tasarımı kopyalamak yerine Radeon 9700'ün bütün komponentlerini elden geçirerek onu yeni baştan yarattı.

Bir kaç ay öncesine kadar sadece anakart üreten firma yeni Radeon GPU'ları barındıran Tachyon serisi ve özel tasarımlarıyla bir anda bütün ilgiyi üzerine çekti.

Kartta ilk dikkat çekici bulunan diğer 9700'lere göre daha küçük bir PCB'ye sahip olması: yaklaşık Ti 4200 boyutlarında. Aynı şekilde soğutma sistemi de oldukça dikkat çekici. Bellekleri ve GPU'yu kaplayan büyük mavi bir blok ve ortasında 50mm'lik bir fan. Fan için oldukça gürültücü yorumu yapılmış incelemede.

Tyan'in iddialı olduğu performans konusuna gelince ise kartın kendisinden bekleneni verdiği görülmüş. 325MHz çekirdek ve 310MHz bellek hızına sahip kart test sırasında 344 MHz çekirdek ve 339 MHz bellek hızına OC'lanınca 3D Mark 2001'de 13454 puandan 14063'e çıkmış. Kart hakkında 400MHz hızında çalışacağı iddiaları da bu arada çürütülmüş oldu.

Tyan'den yapılan açıklamada bu değerin kartın iddia edildiği gibi standart hızı olmadığı ve sağlanan özel sürücülerle yapılabilecek maksimum OC değeri olduğu söylenmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim