Anlık Bildirim

Ugandalı çocuk işçiler altın bulamazsa aç kalıyor

Dünyanın en genç nüfuslarından birine sahip olan Uganda, halihazırda yüksek çocuk işçiliği oranlarıyla mücadele ediyordu ancak Covid ile birlikte hayatları daha da zorlaştı

Uganda genç nüfusunu zorlu şartlardan kurtaramıyor. Çocuk işçi oranları pandeminin getirdiği yasaklarla birlikte ciddi oranda yükseldi.

Sivil toplum örgütlerine göre, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik zorluklarla beraber Ugandanın çocuk işçi problemini çözebilmek adına 20 yılda kat ettikleri yolu geçtiğimiz 1 yılda komple yitirdiler.

Altın bulamazlarsa yemek yiyemiyorlar

Uganda'nın kuzeydoğusundaki Karamoja'da, pandemi sebebiyle tüm okulların kapanması nedeniyle tüm çocuklar aileleriyle birlikte altın madenciliği yapmaya başladılar. Üstelik madencilik koşulları çok ilkel ve yorucu. Çocuk işçiler elleriyle toprak kazıp kafalarının üstünde taşıdıkları 20 litrelik su bidonlarını oldukça uzun bir yol boyunca taşıyıp içerisindeki suyu altın aramak için kullanıyorlar, bir şey bulamazlarsa eve elleri boş dönüyor ve aç uyuyorlar.

Ugandalı çocuk işçiler altın bulamazsa aç kalıyor Tam Boyutta Gör

Okula gidemeyen çocuklar zorlu şartlarla madenciliğe mahkum

Pandemiden önce Ugandada çocuk işçi oranı %15 seviyelerindeydi şimdi okullarında kapanmasıyla beraber bu oran ciddi şekilde artmış bulunuyor. Çoğu aile için çocuklarının çalışması açlıkla mücadele için tek seçenek. Uganda söz konusu madenler olunca oldukça zengin kaynaklara sahip ancak asıl işi yapan madenciler hep fakir kalıyor.

Sivil toplum örgütlerinin ve ailelerin tek istekleri çocuklarını okula gönderebilmek su, yemek, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek ancak para kazanmak ve bunları sağlamak neredeyse mümkün değil. Her gün bir öncekinden daha çok çalışıp daha az kazandıkları bir döngüye sıkışmışlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim