Anlık Bildirim

Uzay yolculuğu için rezervasyonlar başladı ve fiyatı yaklaşık 1 milyon lira

Space Perspective şirketi 2024 yılında uzay turizmine fiili olarak başlıyor. Şimdiden biletlerin satışına başlanan yolculuk için fiyat yaklaşık Türk Lirası cinsinden 1 milyon kadar.

Uzay turizmi başlıyor Tam Boyutta Gör

Space Perspective isimli uzay şirketi stratosfere gidecek uzay balonları için rezervasyon alıyor. 2024'te olması planlanan ilk yolculuk için rezervasyon fiyatı yaklaşık 1 milyon lira (125 bin dolar) olarak açıklandı. Geçtiğimiz günlerde hatırlarsak Jeff Bezos da uzaya çıkarken yanında götüreceği kişiyi açık artırma ile satmıştı. 28 milyon dolara satılan bilete göre, Space Perspective adlı şirket gayet ucuza seyahat imkanı sağladığını söylüyor. 

Uzay turizmi başlıyor Tam Boyutta Gör

Florida merkezli uzay turizmi şirketi Space Perspective lüks bir kabinde sekiz kişiyi 100.000 (30 km) irtifaya taşıyacak. Öte yandan verilen fiyata kahvaltının, içeceklerin ve kablosuz internetin dahil olduğu bilgisi de geçildi. Bununla birlikte şirketin kurucuları 6 saatlik yolculuk boyunca insanlara benzeri görülmemiş anlar yakalayacağını garanti ediyor. Space Perspective 2020 yılında Poynter ve Taber McCallum tarafından kuruldu. Jeff Bezos'un 2000 yılında kurulan Blue Origin ile uzay turizmi açısından rekabet güdüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8635 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İlk uzay turizmi, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim