Anlık Bildirim

Kanada'da yerli çocuklara ait yeni mezarlar bulundu

Yakın zamanda Kanada'da yerli çocukların zorla gönderildiği okulların sahalarında incelemeler yapılıyor. Bu incelemelerde Kanada'nın kirli geçmişini yansıtan yeni çocuk cesetleri bulundu.

Kanada'da çocuk mezarları Tam Boyutta Gör

Kanada'nın Saskatchewan eyaletinin güneyinde yapılan araştırmalar eski bir yatılı okulun sahasında yüzlerce işaretsiz mezar keşfedildi. Egemen Yerli Milletler Fedarasyonu'nun yaptığı açıklamada bu yeni bulunan işaretsiz mezarların sayısının Kanada'da bugüne kadar bulunan en yüksek rakam olduğu belirtildi. Fedarasyon bu olay üzerine düzenlenen basın toplantısında Saskatchewan'daki eski Marieval Kızılderili Konut Okulu'nun sahasında bulunan yüzlerce mezarı "korkunç" ve "şoke edici" olarak nitelendirdi. 

Kanada Geçmişteki Hatalarla Yüzleşiyor

Haftalar önce de Biritish Columbia eyaletinde yerli çocukların gönderildiği bir okul sahasında 215 yerli çocuğun kalıntısı bulunmuştu. 1831-1996 yılları arasında Kanada yatılı okul sistemi yaklaşık 150 bin yerli çocuğu ailelerinden ayırdı. 2015 yılında ülkenin Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu'nun "kültürel soykırım" olarak adlandırdığı olaylarda çocuklar yetersiz beslenme, fiziksel ve cinsel şiddete maruz bırakıldılar. Bu kirli geçmişle yüzleşmek adına Kanada Federal Hükümeti 2008'de bu olayları meydana getiren sistem için özür dilemişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8141 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kanada, soykırım ve Popüler Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim