Anlık Bildirim

Van Gölü'nün suları kuraklıktan ötürü yaklaşık 1 km çekildi

Dünyadaki en büyük sodalı göl olan Van Gölü'nün suları bugünlerde 1 kilometreye kadar çekildi. Uzmanlar çekilmenin sebebi olarak son yıllarda yaşanan kuraklığı işaret ediyor.

Van Gölü'nün suları 1 km çekildi

3,712 kilometrekarelik alanıyla dünyadaki en büyük sodalı göl olan Van Gölü'nün suları eşi benzeri görülmedik bir şekilde çekildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Akkuş, bugünlerde çekilmenin 1 kilometreyi aştığını söylüyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre Van ve çevresi son yılların en kurak dönemini yaşıyor. Bölgedeki birçok küçük sulu alan kurumanın eşiğine geldi. Özellikle bu yaz ayındaki aşırı sıcaklar da göl suyunun çekilme boyutunu arttırmış görünüyor. Dr. Akkuş'un aktardığına göre Van Gölü'ndeki çekilmenin en büyük belirtisi, çekilmenin olduğu yerlerde görülen mikrobiyalite. Ayrıca Akkuş, gölün 1 kilometre çekilmesinin yanında göldeki su seviyesinin de 3 metre civarında alçaldığını söylüyor. 

Bölgede uzun süredir yaşayan, 11 çocuk ve 40 torunu olan 75 yaşındaki Seyithan Söylemez, hayatı boyunca gölün suyunun hiç bu kadar çekilmediği söylüyor. Öte yandan Söylemez, 20 yıl önce mahallenin merkezinde yaşarken evini sahile yakın yere taşıdığını ancak şimdi suyun çekilmesiyle beraber evinin yine sahilden uzakta kaldığını belirtiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7443 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
van gölü, kuraklık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim