Anlık Bildirim

VIA CenTaur NCORE AI işlemcisi global pazarda rekabet arayacak

7 yıl aradan sonra global işlemci pazarına yeni bir oyuncu geliyor. VIA CenTaur NCORE AI işlemcisi performans sınıfı bilgisayar sistemlerinde kendisine pazar arayacak.

VIA CenTaur NCORE AI işlemcisi global pazarda rekabet arayacak Tam Boyutta Gör

Bugün global işlemci pazarında Intel ile AMD mutlak bir hakimiyet kurmuş durumda ve başka bir firmaya yer yok. Bölgesel çapta ise pek çok firma lisanslama üzerinden tasarım yapıyor. VIA uzun bir aradan sonra global pazara çıkmaya hazırlanıyor.

VIA CenTaur NCORE AI özellikleri

Geçmiş yıllarda global pazarda da gördüğümüz VIA bir süredir bölgesel olarak özellikle Çin’de yatırımlarına devam ediyordu. VIA lisansı ile Çinli Zhaoxin hali hazırda iki işlemcisini satışa sunmuştu.

VIA şimdi lisansını dağıttığı CenTaur mimarisini temel alan 8 çekirdekli CenTaur CHA NCORE AI işlemcisini global pazara çıkaracak. TSMC tarafından 16nm sürecinde üretilen CHA x86-64 mimarisi VIA’nın iştiraki CenTaur imzasını taşıyor.

VIA CenTaur NCORE AI işlemcisi global pazarda rekabet arayacak Tam Boyutta Gör

Görüntülerdeki NCORE yongası LGA paketinde ve yüksek bir pin sayısı olduğu görülüyor. 4 kanal DDR4 ara yüzü ve 44 PCIe Gen 3 hattı barındırdığı için bu sayının yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Yapay zeka tarafında da iyi bir performans sunacak olan CenTaur CHA NCORE AI işlemcisi 7 yıl sonra ilk global ürün ayrıca 15 yıl sonra VIA’nın ilk soketli işlemcisi olacak. Henüz CenTaur CHA NCORE AI işlemcisi ile ilgili performans ve dağıtım detayları belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim