Anlık Bildirim

Vodafone, 20 ton elektroniği kodlama sınıfına dönüştürdü

Vodafone, 20 ton elektroniği kodlama sınıfına dönüştürdü. 4 yıl önce başlattığı "Bu atıklar kod yazıyor" çalışmasında toplanan elektronik atıklar kodlama sınıflarına dönüşmeye devam ediyor.

Vodafone, geri dönüşümle öğrencilere destek sağlıyor Tam Boyutta Gör

Vodafone’un 4 yıl önce hayata geçirdiği “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesinde toplanan elektronik atıklar kodlama sınıfına dönüşmeye devam ediyor. 20 ton'dan fazla elektronik atığın dönüştürüldüğü proje, 8 ilde kodlama sınıflarına ve 10 bin çocuğa destek sağlamış oldu. Vodafone, Elektronik atıkların geri dönüşümünü yaygınlaştırmak ve bu konuda farkındalık yaratmak için projeyi destekliyor 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel'e göre “Çoğunluğu zehirli ve zararlı maddeler içeren elektronik atıklar, geri dönüştürülmediği sürece Dünya'ya büyük zararı olduğunu ve Dünya'daki atıkların sadece %1’ini elektronik atıklar oluşturmasına rağmen, topraktaki tehlikeli madde kirliliğinin %70’ine elektronik atıklar sebep olduğunu ifade ediyor. 2025’e kadar şebeke kaynaklı üretilen elektronik atıklarımızın %100’ünü yeniden kullanmayı, yeniden satmayı veya geri dönüştürmeyi hedefliyoruz. 2022 yılında elektronik atıkların %99’unu geri kazanım ve geri dönüştürme yoluyla ekonomiye kazandırdık. ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesiyle de elektronik atıkları topluyor ve geri dönüştürülmesini sağlıyoruz.

Yıl sonuna kadar 2 sınıf daha açacak 

Vodafone, “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesinde geri dönüşümden elde edilen gelirle, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında destek sağlamış oluyor. Bugüne kadar Mardin, Samsun, Adana, Gaziantep, Bingöl, Çanakkale, Uşak ve Bursa’da kodlama sınıfları açan Vodafone, bu yılın sonuna kadar 2 kodlama sınıfı daha açmayı hedefleniyor.

53 kurumdan tam destek

 2020 yılından bu yana kurumlar da bu projeye destek veriyor. İş ortağı kurumlar İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde bulunan ofis ve fabrikalarında binlerce çalışanın desteğiyle atıklar toplanıyor. Ayrıca projeye destek veren toplam kurum sayısı da 53’e ulaşmış durumda. 

Vodafone, geri dönüşümle öğrencilere destek sağlıyor

Hangi atıklar toplanıyor?

Projesi kapsamında artık kullanılamaz durumda olan bilgisayarlar, tabletler, yazıcılar, cep telefonları, klavyeler, fareler, şarj cihazları, sunucular, kameralar, müzik çalarlar, kablolar, uzaktan kumandalar, elektrikli süpürgeler, dikiş makineleri, saç kurutma makineleri, kahve makineleri, elektrikli mutfak gereçleri, uzaktan kumandalı oyuncaklar, kulaklıklar, video oyunları ve oyun konsolları, elektrikli spor ekipmanları ve giyilebilir spor ekipmanları toplanıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim