Anlık Bildirim

Togg’un günlük üretim kapasitesi arttı

Togg’un günlük üretim kapasitesi arttı. Fabrikadaki günlük üretimin 280 adede çıktığı fabrikada, teslimatlar daha hızlı gerçekleştirilecek ve müşterilerin bekleme süreleri azaltılacak. 

Togg’un günlük üretim kapasitesi arttı Tam Boyutta Gör

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'ün üretimine dair soruları yanıtladı. Kacır, Togg'un yüze yakın testi geçerek ihracat kapısını araladığını duyurdu. Kacır, "Sadece 20 bin Togg aracı için 177 bin talep oluştu. Şuanda günde 180 - 200 araç üretilmekte. Fakat 2-3 hafta önce çift vardiya üretime geçtik. Böylelikle günlük üretimimiz 280 adete çıkmış olacak." ifadelerini kullandı.

"2 yıl içerisinde yerlilik oranını yüzde 68'in üzerine çıkaracağız"

Kacır aynı zamanda üretim aşamasındaki yerlilik oranı hakkında da bilgiler verdi. Kacır, "Türkiye milli teknoloji hamlaesine devam ettiği sürece biz bu akıllı, elektrikli otomobillerde yüzde 85'lere varan yerlilik oranlarına 5- 10 yıl içerisinde gelmiş olacağız.En yenilikçi teknoloji bileşenlerini bir araya getiriyoruz. Bataryalar hem elektrikli araçlarda hem de enerji depolama sistemlerinde yaygın olarak kullanılıyor.Küresel düzeyde batarya talebi de artıyor. Türkiye'yi batarya üretim üssü haline getireceğiz. Togg'un hemen bu fabrikasının yanında kurulacak batarya fabrikası ile ve sonrasında devam edecek yatırımlarda Türkiye'yi elektrilkli araçlarda önemli bir üretim gücü heline getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Togg üretimi ne kadar ? 

Togg’un günlük üretim kapasitesi arttı Tam Boyutta Gör

Bugüne kadar 8.000 togg üretildiğini, ayrıca eylül ayında 2.204 adet T10X teslimatı yapıldığı Togg resmi hesaplarından duyurulduğu ifade edildi. Mayıs ayından bu zamana kadar da Togg, (Mayıs-Haziran-Temmuz) sadece 1435 adet otomobili sahipleriyle buluşturabilmişti. Aradan geçen kısa sürede aylık teslimatlar bu üç aylık dönemdekinin üzerine çıkmış olduğu görülmekte ifadeleri yer aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
53423 kez okundu.
15 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, TOGG ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim