Anlık Bildirim

Volkswagen yeni sistem için bir şehirle çalışıyor

Volkswagen araç firması geçtiğimiz günlerde yeni geliştirdiği yazılım için Indiana'da bulunan Carmen Belediyesi'yle ortak çalışmaya giriyor. Bu yeni sistem hem iyi hem kötü kullanıma açık görünüyor.

Volkswagen yeni sistem için bir şehirle çalışıyor Tam Boyutta Gör

Arabaların bilgisayar teknolojileriyle birleştiği bugünlerde birçok yeni uygulamayı anbean deneyimliyoruz. Şerit algılama, engel algılama, otomatik fren gibi yeni sistemler şimdiden hayatlarımıza girmiş durumda. Ancak bu uygulamaların her biri, otomobillerin yolu veya trafiği algılaması üzerine gerçekleşir. Peki ya tam tersi şekilde yol veya otomobil dışındaki dünya otomobili algılarsa? 

Volkswagen grubu, Indiana'daki Carmen Belediye Yönetimi'yle tam da bunu yapıyor. Şehrin her yanındaki gözetim sistemiyle Volkswagen araç yazılımının birleştiği bu sistemde, hem araç yazılımı hem de şehirdeki kameralar işteş çalışarak şehirdeki trafik yoğunluğunu, boş park alanlarını, hangi şeritte kaç araba bulunduğunu bir veri tabanına aktarıyor. Daha sonra bu veri tabanı araç tarafından kullanılıyor. Örneğin sistem araç sürücüsüne beş sokak ilerideki muhtemel park alanını gösterebiliyor. Aynı zamanda da herhangi bir trafik ihlalinde araç kamerasından da veri tabanına bir görüntü gidebiliyor. 

Elbette bu konuda birçok çekince oluşması da mümkün. İlk olarak kişilerin anonimliği ortadan kalkabilir. Proje tanımında denildiğine göre görüntülerde insan yüzleri ve plakalar otomatik olarak mozaiklenecek ancak ilerleyen aşamalarda kim bilebilir ki böyle devam edeceğini? Sonuç olarak sisteme iyimser yoldan bakılınca insanların hayatını kolaylaştıracak gibi görünüyor. Ancak yarın pek tabi azınlıkların bulunduğu mahalleleri kontrol etmek için de kullanılabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim