Anlık Bildirim

Microsoft: Windows 10 için özellik güncellemeleri artık yılda bir kez yayınlanacak

Microsoft, Windows 10 için özellik güncellemelerinin Windows 11'in ritmine ayak uyduracak şekilde artık yılda sadece bir kez yayınlanacağını açıkladı. İşte yeni güncelleme modeliyle ilgili detaylar.

Windows 10 için yıllık güncelleme modeline geçildi Tam Boyutta Gör

Microsoft, 21H2 sürümü olarak da bilinen Windows 10 Kasım 2021 Güncellemesini genel kullanıma sunduğunu duyurdu. Yazılım devi bununla birlikte Windows 10 güncellemelerinin geleceğine ilişkin planlarını da kamuoyuyla paylaştı.

Microsoft artık yıllık güncelleme modeline geçtiğini duyurdu. Yani bundan böyle Windows 10 özellik güncellemeleri yılda iki kez yerine bir kez yayınlanacak. Windows 10 için bir sonraki büyük güncellemenin 2022'nin ikinci yarısında sunulması planlanıyor.

Windows 10 için yıllık güncelleme modeline geçildi Tam Boyutta Gör

Windows 11 ritmine ayak uyduracak

Yıllık özellik güncellemesi kararı Windows 11 ritmine uyum sağlamak için alındı. Microsoft yöneticisi John Cable konuyla ilgili açıklamasında "Windows 10 için özellik güncellemelerinin yayınlanma sıklığını değiştireceğiz ve Windows 11'e ayak uydurmak için yıllık sürümlere geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Microsoft, Windows 10 için sağlayacağı yıllık güncelleme sayısıyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Ancak şirket 14 Ekim 2025'e kadar Windows 10'un en az bir sürümünü desteklemeye devam edecek. Şirketin ana planları Windows 11 üzerine olsa da, işletim sisteminin bir önceki sürümü için uzun süre işlevsel güncellemeler yayınlamayı ihmal etmeyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7037 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim