Anlık Bildirim

Windows 10X internete sızdırıldı: İşte yeni işletim sisteminin arayüzü

Microsoft'un kullanıma sunmaya hazırlandığı yeni işletim sisteminin önizleme sürümü internete sızdırıldı. İşte ilk etapta klasik dizüstü bilgisayarlara gelmesi beklenen Windows 10X'in görünümü.

Windows 10X internete sızdırıldı: İşte yeni işletim sisteminin arayüzü Tam Boyutta Gör

Microsoft çift ekranlı cihazlar için tasarladığı Windows 10X ile ilgili planlarını değiştirmiş ve işletim sisteminin ilk olarak tek ekranlı klasik dizüstü bilgisayarlar için kullanıma sunulacağını açıklamıştı.

Uzunca bir süredir gündemi meşgul eden Windows 10X'in önizleme yapısının final sürümü internete sızdırıldı. Yani dileyen herkesin erişim sağlayabildiği taktirde işletim sistemini indirip kendi sistemine yükleyebilmesi mümkün.

2019'da duyurulmuştu

Albacore isimli bir Twitter kullanıcısı önce yeni işletim sisteminin kurulumuyla ilgili bir video yayınladı. Daha sonrasında ise sistem imaj dosyasının indirme linkini paylaştı.

Albacore, Windows 10X'i test etmek için Generation 2 Virtual Machine'ın kullanılmasını tavsiye ediyor. Microsoft'un yeni işletim sistemini 2019'un sonunda duyurduğunu hatırlatalım.

Windows 10X internete sızdırıldı: İşte yeni işletim sisteminin arayüzü Tam Boyutta Gör

Hangi uygulamaları çalıştırabilecek?

Windows 10X'in başlangıçta Win32 uygulamalarını desteklemesi planlanmıştı, ancak geliştirme sürecinde bu fikir geçici olarak rafa kaldırıldı. İşletim sistemi yayınlandığında sadece Microsoft Store'daki UWP uygulamalarını ve Edge tarayıcısı üzerinden Progressive Web Uygulamalarını çalıştırabilecek.

Windows 10X internete sızdırıldı: İşte yeni işletim sisteminin arayüzü Tam Boyutta Gör

Windows 10X'in ilerleyen dönemlerde klasik Windows uygulamalarını çalıştırma yeteneği kazanması bekleniyor. Sızdırılan son bilgilere göre Microsoft yeni işletim sistemini 2021'in bahar aylarında kullanıma sunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
37172 kez okundu.
95 kişi, toplam 103 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim