Anlık Bildirim

WirelessUSB: Can çekişen Bluetooth'un yerine !

Bluetooth adını Nordik efsanelerinden alan, Ericcson'un hayali olan kablosuz iletişim standartı. Uzun bir zamandır yaygınlaştırılması için çaba harcanan Bluetooth, bütün çabalara rağmen kabul görebilmiş değil. Hatta dünyanın önemli chip üreticilerinden olan Conexant bir süre önce karlı olmadığı için Bluetooth chipleri üretimini askıya alacağını açıkladı.

Bütün bu gelişmeler üzerine yarıiletken ve iletişim sektöründeki firmalar daha çabuk kabul görebilecek ve kullanımı daha kolay olan yeni standartlar üzerinde çalışmaya başladı.

Cypress Semiconductor'da bunlardan biri. Firma WirelessUSB adını verdiği teknolojileriyle fare, klavye, yazıcı gibi basit çevre birimlerini kablosuz biçimde bağlayabileceğiniz ve aynı USB gibi hiç bir sürücüye ihtiyaç duymayan bir standart geliştirmiş. Yani bugün bile bu standardı barındıran bir cihazı sisteminize kurduğunuzda rahatlıkla kullanabiliyorsunuz ve hiç bir şey yüklemeniz gerekmiyor.Üstelik sistem oldukça düşük bir gecikme değeriyle çalışıyor 10m. içinde tek cihazla 20ms, 4 cihaz için ise 8ms.

Wireless USB 217.6Kbps maksimum veri iletebiliyor ve veri üzerinde şifreleme yapılabiliyor. Sistem aynı Bluetooth, Home RF ve 802.11(Wi-Fi)'ler de olduğu gibi 2.4GHz frekansı üzerinde atlama yöntemiyle (frequency hopping) çalışıyor. Düşük güç tüketimi ile tipik bir klavyeye pilleri 6 ay yetebiliyor.

Gelecek senenin ilk yarısında üretimine geçilecek olan WirelessUSB chipleri 3.92$ civarında bir fiyata sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim