Anlık Bildirim

İlaç geliştiren yapay zeka, 6 saatte 40 bin kimyasal silah bileşeni üretti

Hastalık tedavisi için ilaç geliştirmeye odaklanan bir yapay zekayı yeniden uyarlayan araştırmacılar, 6 saatte 40 bin kimyasal silah bileşeni ürettiler ve yapay zekanın ikili kullanımını gösterdiler.

Yapay zeka, 6 saatte 40 bin kimyasal bileşen üretti Tam Boyutta Gör

İyi amaçlarla oluşturulmuş olsalar da teknolojilerin kolay bir şekilde nasıl kötüye kullanılabileceğini göstermek adına bir araştırma ekibi, hastalık tedavilerini bulmak için tasarlanmış bir yapay zeka modeliyle sadece altı saat içinde 40 bin kimyasal silah bileşeni oluşturdular.

'Farkındalık artırılmalı'

Collaborations Pharmaceuticals araştırmacıları, yeni teknolojilerin potansiyel olumsuz etkilerine odaklanan bir konferans kapsamında bir süredir hastalıkların tedavilerinde kullanılabilecek bileşenleri aramak için kullandıkları yapay zeka modelinde bazı değişiklikler yaptılar.

Ekip mevcut kullandıkları modellemeyi, toksisiteyi ortadan kaldırmak yerine metodolojilerini araştırmak için yeniden uyarladı. Araştırmacılar, uyarlanmış modellemeyle yaklaşık 6 saat sonra oldukça zehirli bileşenler de dahil olmak üzere belirli bir seviyenin üzerinde 40 bin bileşen ürettiler.

Her ne kadar oluşturulma amacı iyi de olsa yapay zekanın kolay bir şekilde tam tersi bir amaca da hizmet edebileceğini gösteren araştırmacılar, yapay zekanın sağlık ve diğer endüstrilerde önemli uygulamalara sahip olabilmesine rağmen bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim