Anlık Bildirim

İllegal IPTV yayınlarının engellenmesi için yayın yasası yolda

Ücretli yayın yapan platformlar, illegal IPTV'lerin engellenmesi için kolları sıvadı. TBMM'ye sunulan yayın yasası ile IPTV'lerin hızlı bir şekilde engellenmesi amaçlanıyor.

Yayın yasası ile illegal IPTV yayınları engellenecek Tam Boyutta Gör

Türkiye’de her ne kadar korsan yayınlarla mücadele çalışmaları yürütülüyor olsa da bu çalışmalar yeterli sonucu vermiyor. Paralı kanalların ve paralı platformların tüm içeriklerine başka sitelerden ulaşabilmek mümkün. Korsan IPTV yayınları da çoğalmaya devam ediyor.

Telekomünikasyon Uydu ve Elektronik Sanayicileri İş İnsanları Derneği (TUYAD), korsan yayıncılığın durumu hakkında toplantı düzenledi. Toplantıya Digiturk, D-Smart, Tivibu, Turkcell TV+, Türksat, Filbox ve Exxen yetkilileri katıldı. Bu platformlar, korsan yayıncılık ile mücadele için ortak çalışma kararı aldı. TUYAD, yasa dışı yayın sağlayıcıların tespitini yaparak Ticaret Bakanlığı’nın ilgili birimine iletecek bir hukuk komisyonu kurulmasına karar verildi.

TUYAD, yas dışı yayınların izleten ve izletmeye aracılık eden kişi ve kurumların cezalandırılmasına yönelik yeni bir düzenleme hazırlanmasını talep ediyor. TUYAD bünyesinde televizyon üretici firmalar da yer alıyor. Üretici firmaların uygulama marketinde bulunan IPTV izleme uygulamalarından illegal yayınların izlendiğinin tespit edilmesi durumunda kullanıcıya uyarı gösterilmesi ve sonrasında yaptırım uygulanması hakkında çalışmalar yürütülüyor.

Yayın yasası yolda

Yasadışı yayınların engellenmesi için Meclis’e sunulan yayın yasası çalışmalarının hızlandırılacağını belirten TUYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özaydın, “Daha önce TBMM’ye sunduğumuz yayın yasasının ele alınması için de gerekli çalışmalara hız ve destek sağlayacağız. Ayrıca Facebook, Twitter ve Instagram gibi mecralar ile arama motorlarında reklam ile illegal PAY TV satışları yapılmasının önlenmesi çalışmaları için BTK ile irtibat kurulacak engelleme kararları çıkartılacaktır” dedi.

Kamu spotu hazırlanıyor

Toplantıda son tüketicinin bilinçlenmesi ve haksız rekabete destek verdiği yasa dışı bir ürünü satın aldığı algısının yaratılması için kamu spotu hazırlanması kararı da alınarak hazırlanan kamu spotunun tüm kanallarda yayınlanması ile yasal takip ve yaptırımlara hız verileceğini belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25107 kez okundu.
186 kişi, toplam 201 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
televizyon, yayın ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim