Anlık Bildirim

Yeni çalışma: Beyin gücüyle telefon kontrolü

Synchron, hastaların beyinlerini kullanarak telefonlarını kontrol etmelerini sağlayan bir implant teknolojisi üzerinde çalışıyor. Beyin gücüyle mesaj atma artık hayal değil.
Synchron Switch Tam Boyutta Gör
Şu anda klinik deneme aşamasında olan yeni implant, kullanıcının telefon ve tabletini düşünce gücüyle kontrol etmesini sağlıyor. Beyin implantı üzerine kilinik deneyler yapmak için FDA’dan onay alan ilk şirket olan Synchron, şu anda hastanın beynine cerrahi olarak yerleştirilen Synchron Switch adındaki cihazı kullanan 6 hastanın olduğunu söylüyor.

iPad'de testler başarılı: Mesaj gönderildi

Minimal invaziv işlemiyle kan damarı yoluyla beynin üst kısmına Stentrode adında bir dizi sensör yerleştiriliyor. Anahtarın kendisi, hastanın göğsünden kablosuz olarak kontrol ediliyor. Hasta, ayağına dokunmayı düşündüğünde telefon veya tablet, bunu ekrana parmakla dokunma olarak kaydediyor.

Avustralya’da yaşayan eski bir yazılımcı olan ALS hastası Gorham, bu cihazı kullanan 6 kişiden biri. Synchron’ın geliştirdiği anahtarı kullanarak iPad’ini kontrol etmeyi, tek kelimelik de olsa mesaj göndermeyi başardı.

Synchron Tam Boyutta Gör

Synchron kurucu ortağı ve CEO’su Tom Oxley, “iOS ve Android ürünleri için çok heyecanlıyız çünkü çok yaygınlar. Beyin gücüyle aygıta giriş sağlamayı mümkün kılan ilk cihaz.” diyor. Apple’ın araştırma çabalarını benzer teknolojilere adadı ve Carnegie Mellon Üniversitesi’nde bilgisayar-insan arayüzleri üzerine çalışan bir ekibi finanse ettiği de biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim