Anlık Bildirim

Yeni Yaris, 100 kilometrede ortalama sadece 3.8 litre benzin tüketecek

Çevreci otomobiller üreten markaları düşündüğümüzde akla ilk gelen otomobil üreticilerinden biri olan Toyota, sadece hybrid modellerde değil geleneksel içten yanmalı motorlara sahip modellerinde de tüketim ve emisyon değerlerine çok önem veriyor. Japon otomobil üreticisinin 22 Aralık'ta detayları açıklanacak B sınıfı modeli Yaris'in yeni kasası, özellikle düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleriyle ön plana çıkıyor.

Yeni Yaris'te kullanılacak 1.3 litrelik benzinli motor 100 kilometrede ortalama sadece 3.8 litre benzin tüketecek. Otomobilin yakıt tüketim değeri kadar emisyon değeri de etkileyici. Yeni Yaris'in 1.3 litrelik çevreci motorunun emisyon değeri ise sadece 88 gram/kilometre olarak açıklanmış. Bu emisyon değeriyle Yeni Yaris'in özellikle emisyona göre vergi alınan ülkelerde büyük avantaja sahip olacağı söylenebilir.

Japonya'da Vitz adıyla satılan ancak bizlerin Yaris olarak bildiği modelin yeni kasasının Avrupa ve Amerika marketlerinde ne zaman satışa çıkacağı belli olmasa da önümüzdeki yılın büyük otomobil fuarlarından birinde sergilenmesi planlanıyor.

Yeni Yaris
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23686 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim