Anlık Bildirim

Youtube’a casusluk suçlamasıyla dava açıldı

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan Youtube, reklam engelleyici eklentilerini engellemesi üzerine firma hakkında casusluk suçu üzerinden dava açıldı.

Youtube’a casusluk suçlamasıyla dava açıldı Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan Youtube, reklam engelleyici eklentilerini engellemesi üzerine firma hakkında casusluk suçu üzerinden dava açıldı.

YouTube, kullanıcıların Premium abonesi olması için radikal bir değişiklikle reklam engelleyici uzantılarla YouTube’daki reklamsız deneyimini engelledi.

Alexander Hanff isimli bir vatandaş, resmi şikayette bulunarak, YouTube’un reklam engelleyicileri algılayan sisteminin Avrupa Birliği vatandaşlarının gizliliğini ihlal ettiğini savundu.

Şirketin süreçte kullandığı komut dosyaları ile Avrupa Birliği vatandaşlarını gözetlediğini belirten ve şikayetini İrlanda’daki bir yasa üzerinden gerçekleştiren Alexander Hanff, şimdilik tek başına bir savaşa başlıyor ancak yakında resmi olarak da bu konunun desteklenmesi bekleniyor.

Öte yandan Hanff’ın YouTube’un reklam engelleyicileri tespit eden tarayıcı sistemine karşı İrlanda Veri Koruma Komisyonu’na bir suç duyurusunda bulunduğu da aktarılanlar arasında.

Mevcut koşullarda Avrupa Birliği kişisel veriler söz konusu olduğunda kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, hatta dev firmalara sık sık büyük cezalar verildiğine de aşikarız. Dolayısıyla YouTube konusunda da AB’den bir hamle bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim