Anlık Bildirim

Zen 4 mimarili Ryzen Raphael işlemcileri 2022’nin 4. çeyreğinde gelebilir

Görünüşe göre AMD’nin Zen 4 mimarili işlemcileri beklenen biraz daha geç gelecek. Modellerin gecikmesinin nedeni bilinmezken bu Alder Lake’i uzun süre cevapsız bırakacak.

Zen 4 mimarili Ryzen Raphael işlemcileri 2022’nin 4. çeyreğinde gelebilir Tam Boyutta Gör

Daha önce AMD’nin yol haritasını paylaşan Twitter kullanıcısının yeni gönderisi yeni yongalarda ertelemeye işaret ediyor.

Raphael'e erteleme

2020’nin başların hazırlandığı iddia edilen AMD’ni yol haritasında görünüşe göre ufak bir değişiklik söz konusu. Daha önceleri de 2022’de gelmesi beklenen Zen 4 mimarili Raphael işlemcileri buna göre ertelemeyle önümüzdeki yılın 9-10. ayları arasında tanıtıldıktan sonra 10-11. ayda satışa sunulacak.

Bu durumda Intel bu yılın sonunda DDR5’e geçiş yaparken AMD Zen 3+ mimarili Warhol işlemcileriyle kullanıcılara halen DDR4 sistemler sunacak. Dahası son gelişmeyle önümüzdeki yılın sonlarına kadar Alder Lake pazarda kendisine AMD kanadından yanıt alamayacak.

Zen 4 mimarili Ryzen Raphael işlemcileri 2022’nin 4. çeyreğinde gelebilir Tam Boyutta Gör

Tüm işlemcilerde Navi 2 iGPU’ya yer verilmesi beklenen Raphael işlemcileri 5 nm sürecinden geçecek. DDR5 RAM’ler çalışması beklenen yongaların ne zaman satışa sunulacağını zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim