Anlık Bildirim

Apple'ın HomePod'u zararına, Apple TV’yi ise maliyetine sattığı ileri sürüldü

John Gruber bu haftaki The Talk Show isimli podcast yayını sırasında Apple'ın bazı ürünleri hakkında ilginç detaylar paylaştı. Gruber'a göre şirket Apple TV ve HomePod'dan para kazanmıyor.
Apple yıllarca en çok parayı iPhone'lar sayesinde kazandı. Ancak şirket, müşterileri ekosistemine çekebilmek amacıyla çıkardığı Apple TV ve HomePod akıllı hoparlör gibi bazı ürünlerinden para kazanmıyor ve hatta zarar ediyor gibi görünüyor.
John Gruber, The Talk Show isimli podcast yayını sırasında Apple’ın Apple TV’yi maliyetine sattığını öne sürdü. Yani bu da şirketin satılan her bir Apple TV'den çok az ya da hiç kâr elde etmediği anlamına geliyor.

HomePod zararına satılıyor

Gruber ayrıca rakiplerinden daha yüksek fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesine rağmen HomePod'un zararına satıldığını iddia ediyor. İçeriden sağlam duyumlar aldığını bildiğimiz Gruber'ın doğru olma ihtimali oldukça yüksek olan bu iddiaları gerçekten de şaşırtıcı.
Ancak bu konuda farklı düşünenler de var. Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Cupertinolu şirket hem Apple TV hem de HomePod'dan kâr ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19362 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kar, zarar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim