Anlık Bildirim

Samsung'tan yeni nesil belleklere dair açıklama : 12800 Mhz hızında DDR 6 bellekler geliştiriliyor

Veri depolama piyasasında dünya devi olan Güney Koreli şirket, bellek teknolojileriyle ilgili geleceğe dair yol haritalarını ve yenilikleri Samsung Tech Day 2021'de açıkladı.

DDR5 bellekler, bu ay Intel 12. Nesil Core 'Alder Lake-S' serisi ile birlikte pazara giriş yaptı ancak, tüketicilerin bu yeni bellek teknolojisinde makul bir fiyatlandırma politikası 2023'e kadar mümkün olmayacak gibi görünüyor. MSI'ın kendi araştırması, geçişin kesinlikle uzun bir zaman ve yaklaşık olarak 2 yıl alacağını tahmin ediyor.

Bu arada Samsung, iki kat hız ve bant genişliği sunduğu söylenen DDR5 teknolojisinin halefi hakkında açıklamalar yapmaya başladı. DDR6 standardı henüz JEDEC tarafından resmileştirilmedi  ancak, frekans hızlarına ait taban seviyesinin 12800 Mbit/s civarında olacağı söyleniyor. Samsung, teknolojinin erken geliştirme aşamasında olduğunu ve bu nedenle şirket tarafından paylaşılan sayıların değişebileceğini belirtiyor ancak, DDR6 belleğin 17000 Mbit/s'ye kadar hız aşırtma potansiyeline sahip olacağı öngörülüyor.

12800 Mhz hızında DDR6 bellekler geliştiriliyor Tam Boyutta Gör

DDR6'nın modül başına dört kanala sahip olacağı (DDR5'e kıyasla iki katı) ve bellek bankasına ait miktarın DDR4 standardına göre dört katına çıkarak 64 adet olacağı söyleniyor.

HBM3, 2022'de seri üretime geçiyor

12800 Mhz hızında DDR6 bellekler geliştiriliyor Tam Boyutta Gör

GDDR6 sonrası standartlarla ilgili bazı bilgiler de Samsung tarafından açıklandı. Görünüşe göre şirket bir diğer yandan 24 Gbps'ye kadar yüksek hızlar sunan ekran kartlarına yönelik GDDR6+ standardını geliştiriyor. Şirket HBM3 bellekleri ise 2022'in ikinci çeyreğinde seri üretime geçirmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim