Anlık Bildirim

Önümüzdeki ay nihai sürümü yayınlanacak iOS 11 işletim sistemi ile birlikte Apple artık 32-bit sürümüne desteğini kesiyor. Bu bakımdan App Store uygulama mağazasında da büyük bir hareketlilik yaşanacak.

Zaman daraldı

Apple’ın aldığı radikal karar sonrasında halen 32-bit sürümde çalışan uygulamalar iOS 11 ile çalışmaz hale gelecek. Yapılan araştırmalara göre toplamda 187 bin uygulama 32-bit olarak geliştirilmiş. Bunların tamamı riksli durumda. App Store’da toplam 2.4 milyon uygulama olduğunu düşünürsek oran yüzde 9 civarında.

Elbette iOS 11 güncellemesi yapmayanlar için uygulamalar kullanılabilir durumda olacak ve mağazada kalmaya devam edecek. Ne var ki iOS ekosisteminde genelde yüzde 80-90 civarında yeni işletim sistemine geçildiği için muhtemelen 1 yıl içerisinde bu imkan da kalmayacak ve mağazadan kaldırılacak.

Apple, Haziran ayından itibaren iOS 10.3 beta 1 sürümünde genel uyarılara başlamıştı. Belirli 32-bit uygulamalar açıldığında, gelecekte bu uygulamanın iOS içerisinde çalışmayacağı uyarısı ekrana geliyordu.

Kategori olarak en fazla 32-bit uygulama oyunların içerisinde yer alıyor. Toplamda 38 bin civarında 32-bitlik oyun mevcut. Sonrasında ise eğitim, eğlence ve yaşam tarzı uygulamaları geliyor. Bunların ne kadarı iOS 11 çıkışına yetişecek bilinmiyor.

Apple yazılım ekosisteminde ahengin bozulmamasına çok önem veriyor. 64-bit sürümü ile birlikte akıcılığın ve yüksek performansın tüm uygulamalarda olmasını istiyor. Bu bakımdan 32-bit uygulamalar bu kurala uymak zorunda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4893 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 11 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim