Anlık Bildirim

1$'lık mikroskop Foldscope ile Fen bilimleri eğitiminde devrim yaşanabilir

1$'lık mikroskop Foldscope ile Fen bilimleri eğitiminde devrim yaşanabilir

Eğitim döneminin sonraki safhalarında kullanılmaya başlanan mikroskoplar maliyeti nedeniyle özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki okullarda bir hayalden öteye gidemiyor. Foldscope projesi bu dezavantajı ortadan kaldırmak niyetinde.

Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen Foldscope adlı katlanabilir mikroskop 1$ civarındaki maliyeti ile gelişmekte olan ülke okullarına umut olmayı amaçlıyor. 

Origami benzeri bir yapı sunan Foldscope, büyütmek için gerekli olan malzemeleri çok ucuza temin ediyor ve 10 000 birimlik üretimde düşük büyütme yapan mikroskop 58 cent, yüksek büyütme yapan mikroskop 97 cent olarak maliyet çıkarıyor. 

Malzemeleri biraraya getirmek 10 dakika sürerken ortaya 2000x büyütme yapabilen bir mikroskop çıkıyor. Cebe sığabilen boyutlara sahip olan Foldscope, elde kullanıma uygun. Ayrıca oldukça da sağlam.

Foldscope ilk etapta 10 000 adet olarak test grubuna yönelik olarak üretilecek. Sonrasında ise 50 000 adet ikinci parti üretim 130 ülkedeki test gruplarına doğru yola çıkacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2608 kez okundu.
20 kişi, toplam 24 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim