Anlık Bildirim

Yeni MacBook Pro özellikleri netleşiyor

Apple'ın yıl içerisinde duyuracağı yeni MacBook Pro modeli Geekbench veritabanında belirdi. Teknik özellikleri açığa çıkan yeni MacBook Pro'ya dair detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Yeni iPhone modelleriyle birlikte gündemden düşmeyen Apple'ın güncellenmiş donanımlarla desteklenen yeni bir MacBook Pro hazırlığında olduğunu biliyoruz. 2018 model MacBook Pro, yeni nesil işlemciler tarafından güçlendirilecek olsa da bilgisayarın Geekbench veratabanında ortaya çıkması, yeni nesil MacBook Pro hakkında daha ayrıntılı ve elde tutulur bilgileri de gün yüzüne çıkardı. 
En son 2017'de güncellenen MacBook Pro, Intel Core i7-8559U Coffee Lake yonga setiyle güçlendirilecek. 28W güç tüketimine sahip bu işlemci, henüz herhangi bir üründe kullanılmıyor. Dolayısıyla Intel Core i7-8559U Coffee Lake çipsetine ev sahipliği yapacak yeni MacBookPro 15,2 modeli rakiplerine çelme takacak gibi gözüküyor. 
İşlemcinin detaylarına inecek olursak, 14nm üretim sürecinden geçen Intel Core i7-8559U Coffee Lake işlemcisi, 2.7GHz temel frekans hızına sahipken, Turbo Boost 2.0 desteği ile birlikte 4.5GHz frekans hızına ulaşabiliyor. 8 MB ön belleğe sahip 4 çekirdekli işlemcinin grafik tarafı ise Intel Iris Plus Graphics 655 ile destekleniyor. Peki ya Intel Core i7-8559U işlemcili yeni MacBookPro 15,2 modeli kağıt üzerinde nasıl bir performans sergiliyor? Bu konuda Geekbench testi bizlere yardımcı olacaktır. 
Tekli çekirdek testinden 4448 puan kaydeden Core i7-8559U'lu MacBookPro 15,2 çoklu çekirdek testinden ise 16607 skor elde ederek ayrılıyor. Asıl ilginç olan ise MacBook 15,2 model tanımlayıcısının 13 inç MacBook Pro'nun bir revizyonu olduğunu ima etmesi. Intel Core i7-7567U'lu 2017 model 13 inç MacBook Pro, Geekbench'in tekli çekirdek testinden 4607, çoklu çekirdek testinden ise 9553 puan almıştı. Dolayısıyla 2018 model MacBookPro 15,2'de selefine nazaran ciddi iyileştirmeler kaydedildiğini söylemek yanlış olmaz. 
Sistem belleği tarafında ise Geekbench testine konuk olan yeni MacBook Pro'nun LPDDR3 teknolojili 16 GB RAM ile donatıldığını görüyoruz. Dikkat çeken bir diğer detaysa yeni MacBook Pro'nun halihazırda beta aşamasında olan MacOS 10.13.6 High Sierra ile çalışıyor olması zira bu durum MacBookPro 15,2 modelinin MacOS Mojave ile değil de MacOS High Sierra ile kutudan çıkacağına işaret ediyor. Son olarak yeni MacBook modellerinin Eylül ayının sonlarına doğru duyurulmasının beklendiğini söyleyelim.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim