Anlık Bildirim

Yeni Ford Ranger Raptor tanıtıldı: 284 beygirlik V6 üniteyle geliyor

Ford Performance mühendislerinin geliştirdiği yeni 2023 Ford Ranger Raptor, yeni 3.0 litre V6 benzinli motoruyla 284 beygir güç sunuyor. Arazi performansı da iyileştirilen model bu yaz satışa çıkacak.

2023 Ford Ranger Raptor tanıtıldı: İşte özellikleri ve tasarımı Tam Boyutta Gör

Yeni nesil 2023 Ford Ranger Raptor resmi olarak tanıtıldı. Ford Performance tarafından geliştirilen araç, performans ve offroad konusunda optimum denge kurmayı hedefliyor.

Yeni Ranger Raptor özellikleriyle neler sunuyor?

2023 Ford Ranger Raptor, adının da verdiği yetkiyle standart Ranger'a göre daha kaslı görünüyor. Ön tasarımıyla büyük kardeşi F-150 Raptor'a göz kırpan modelde Ford yazılı ön panjur, kendine özel tampon tasarımı ve gerçek bir gövde altı koruma plakası bulunuyor. Öyle ki bu plaka 2,3 mm kalınlığında yüksek mukavemetli çelikten yapılmış. Ayrıca motor ve transfer kutusu için de ekstra korumalar mevcut.

Ön kaput üzerindeki hava delikleri diğer bir değişiklik olarak gözümüze çarparken, yan bölümde ise genişletilen dodikler, 32 inç all terrain lastiklerle çevrili 17 inç jantlar ve alüminyum basamaklar dikkat çekiyor. 'Raptor' rozeti ve egzoz çıkışlarının göründüğü arka tampon tasarımı da yeni Ranger Raptor'un arka bölümünde fark yaratan detaylardan. Son olarak, herhangi bir sıkışma anında aracın ön ve arka bölümlerinde çeki kancaları bulunuyor.

2023 Ford Ranger Raptor tanıtıldı: İşte özellikleri ve tasarımı Tam Boyutta Gör

Yeni Ford Ranger Raptor'un iç mekanında da daha iyi destek sunan spor koltuklar bulunuyor. Kırmızı dikişler, magnezyum kulakçıklarla kombinlenen ısıtmalı deri direksiyon simidi ve ambiyans aydınlatması da bu alanda öne çıkan özelliklerden. Ayrıca Ranger Raptor'da matrix LED farlar, 12.3 inç dijital gösterge paneli, 12 inç ekranla yönetilen SYNC4 multimedya sistemi ve 10 hoparlörlü B&O ses sistemi gibi standart özellikler görmek mümkün.

Yenilenen araç bazı pazarlarda selefindeki 2.0 litre dizel motoru sunmaya devam edecek ancak kaputun altındaki asıl yenilik, performansı iyileştiren 3.0 litre EcoBoost V6 çift turbo benzinli motor oluyor. Söz konusu motor Avrupa'da 284 beygir güç ve 491 Nm tork üretecek. Avustralya'da ise bu değerler 392 beygir ve 583 Nm torka kadar çıkacak. Ford'un açıklamasına göre V6 motor, mevcut dizele göre yüzde 30 daha fazla performans sunuyor.

Selefinde olduğu gibi üretilen güç ve tork dört tekerleğe 10 ileri otomatik şanzımanla aktarılıyor. Bunun yanı sıra sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi, iki kademeli transfer kutusu, ön ve arka elektronik diferansiyel kilidi ve aracı arkadan itişli kullanma seçeneği de sunuluyor. Bunun yanı sıra sürücü, yedi farklı sürüş modu arasından tercih yapabiliyor: Normal, Sport, Slippery, Rock Crawl, Mud/Ruts, Sand ve Baja.

2023 Ford Ranger Raptor tanıtıldı: İşte özellikleri ve tasarımı Tam Boyutta Gör

Yeni Ranger Raptor'da aktif valfli çift çıkışlı egzoz sistemi görev yapıyor. Sessiz moda alınabilen egzoz sistemi ayrıca Normal, Sport ve Baja modlarına ayarlanabiliyor. Ayrıca arazi sürüşü için adaptif hız sabitleyici olarak tanımlayabileceğimiz 'Trail Control' sistemi de özellikler arasında. Sürücü, aracın hızını 32 km/s ve daha düşük hızlara sabitleyerek gaz ve fren kontrolünü araca bırakıp sadece direksiyona odaklanabiliyor.

Standart Ranger'a göre güçlendirilen şasiyle gelen Ranger Raptor'da alüminyumdan yapılmış üst ve alt kontrol kolları ve eski nesildekine göre sürtünmeyi %50 azaltan aktif FOX 2.5 inç Live Valve amortisörler görev yapıyor. Bu güncellemelerle birlikte süspansiyonun hareket limiti önde 290 mm, arkada ise 250 mm'ye çıkarılmış.

Yeni nesil Ford Ranger Raptor yaz aylarında Avrupa'da satışa sunulacak. Aracın fiyatı ise henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim