Anlık Bildirim
Sıradaki Video

2si1 "Reklamındaki gibi hoş" Teknoloji ve Oyun Programı

2si1'in bu bölümünde Tayvan'da gerçekleştirilen Computex 2015'den öne çıkanları, oyun dünyasındaki son duyuru ve videoları aynı zamanda da bol yorum ve eğlenceyi bulacaksınız. İyi seyirler.


2si1'in bu haftaki içeriği ve haber özetleri

Konsollara rakip oyuncu kasası: Corsair Bulldog

https://www.donanimhaber.com/hazir-pc/haberleri/Konsollara-rakip-oyuncu-kasasi-Corsair-Bulldog.htm


Örneğin 400 dolarlık fiyat etiketine sahip paket : Bulldog bilgisayar kasası, yeni nesil işlemcilere destek sunan bir mini-ITX anakart, 600W güç kaynağı yanında işlemci ve ekran kartı için özel sıvı soğutma sistemlerine de sahip olacak. İşlemci için Hydro Series H5SF sıvı soğutma çözümü tercih edilirken grafik birimi için ise HG10 sıvı soğutma kasası ve Hydro Serie H55 sıvı soğutucu tercih edilmiş.


Ayrıca Corsair Bulldog ile birlikte "Lapdog" adını verdiği yeni bir ürünü daha tanıttı. Dizüstü klavye ve mouse seti olarak bahsedebileceğimiz ürün Bulldog gibi salona konumlandırılabilecek kasalara sahip kullanıcıları hedef alıyor. Batarya problemi yaşamamak adına kablolu kullanıma uygun şekilde tasarlanan Lapdog klavye ve mouse'unuzu dizüstünde kullanabilmenize imkan sunuyor. Klavyesiz versiyonu 89 dolar fiyata sahip ürünün klavyeli modeli 199 dolardan satılacak.


Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu

https://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Nvidia-GTX-980-Ti-inceleme-videosu.htm


2 ay önce lansmı gerçekleştirilen Titan X ile GTX980 arasına konumlandırılan GTX980Ti, teknik özellikleriyle Titan X’e daha yakın bir çizgide yer alıyor. Maxwell 2 mimarisinden gücünü alan ve 2816 CUDA çekirdeğine sahip olan GPU 1GHz standart 1075MHz de Boost çalışma hızına sahip.


Synaptics boşluk tuşuna dokunmatik özellik kazandıran teknolojisini sergiledi

https://www.donanimhaber.com/klavye/haberleri/Synaptics-bosluk-tusuna-dokunmatik-ozellik-kazandiran-teknolojisini-sergiledi.htm


Bu yenilik öncelikle yazı yazarken elimizi klavyeden kaldırmadan daha hızlı bir düzenleme imkanı sunuyor. Dokunmatik yüzeyde sağa sola kaydırma hareketleri ile metin seçme gibi fonksiyonlar da kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bunun yanında diğer uygulamalarda da kolaylık sağlayabilecek yakınlaştırma/uzaklaştırma hareketi de yine klavye üzerinden yapılabiliyor. Masaüstü bilgisayarlarda kullanıldığında touchpad görevi görebilecek bu teknoloji ayrıca özel bir yazılım ile birlikte geliyor ve oyuncular gibi farklı kullanım amacına sahip kitleler tarafından özelleştirilebiliyor. Oyuncu ürünleri ile ön plana çıkan Thermaltake'in de Ekim ayının başlarında SmartBar teknolojisi içerek klavyeler ile piyasada olacağı belirtiliyor.


Google'dan geleceğin kontrol teknolojisi: Project Soli

https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Googledan-gelecegin-kontrol-teknolojisi-Project-Soli.htm


El hareketlerini takip etmek için radyo frekansları gönderen ufak çip elin yaptığı hareketleri algılayabiliyor. Özellikle çok ince hareketleri dahi algılayacak şekilde geliştirilen teknoloji 60 GHz frekansta, saniyede 10 bin dalga gönderebiliyor. Çok ufak bir alan kaplayan teknoloji günümüze sıkça kullandığımız bir çok ürünün içerisine kolaylıkla yerleştirilebilir gibi gözüküyor.

Fiziksel bir çok butonun yerini alabilecek teknoloji aynı zamanda insanların bu butonları kullanır gibi el hareketleri yapmasına da olanak sunacak. Butona tıklama, ses azaltma ve yükseltme gibi eylemlerde elinizin diğer parmaklarını kullanarak fiziksel bir geri dönüş sağlamak da insanların buton kullanıyor hissini yaşamasına imkan verecek. Ayrıca elinizin tamamını sanal bir araçmış gibi kullanmak da yine değişik kontrol şekillerinin önünü açabilir.


Tokyo Üniversitesi tarafından geliştirilen robot, ağır objeleri vücudunu kullanarak itebiliyor

https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Tokyo-Universitesi-tarafindan-gelistirilen-robot-agir-objeleri-vucudunu-kullanarak-itebiliyor.htm


Tokyo Üniversitesi'nden Masaki Murooka, Shunichi Nozawa, Yohei Kakiuchi, Kei Okada ve Masayuki Inaba'nın eseri olan HRP-2, ortamda bulunan objeleri algılayarak itiş tarzı için ön inceleme yapıyor ve buna göre karar veriyor. Objenin nispeten ağır olduğu durumlarda önden iten, ağır olduğu durumlarda ise objeye sırtını dayayarak bütün ağırlığını veren robot, bütün bu işlemleri otonom olarak planlayarak yerine getiriyor ve yukarıda da belirttiğimiz üzere soruna ya da konuya özel çözüm üretebiliyor.



Asus'un özel yapım oyun bilgisayarı ön inceleme: Rüyaları süsleyen sistem

https://www.donanimhaber.com/hazir-pc/haberleri/Asusun-ozel-yapim-oyun-bilgisayari-on-inceleme-Ruyalari-susleyen-sistem.htm


Asus, Tayvan'da özel bir oyun bilgisayarı tanıttı. Bu bilgisayar hem donanımı hem de tasarımı ile heyecan yaratıyor. Tüm detaylar videomuzda.


Şimdi de Galaxy S6 Plus sesleri

https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Simdi-de-Galaxy-S6-Plus-sesleri.htm


Firmanın bu yıl için Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge amiral gemi modellerini tanıttığını biliyoruz. Ancak iddialara göre bir de 5.5 inçlik Galaxy S6 Plus adında yeni bir amiral gemi modeli daha hazırlanıyor.


Yeni model Galaxy S6 Edge modelini temel alacak ve her iki kenarında da kavis olacak. Ekran boyutunun 5.5 olabileceği gibi 5.4 inç de olabileceği belirtiliyor. Aslında bu model Galaxy Note 5 Edge olarak bekleniyordu ancak Samsung ekran kalemi olmadan bir ara modele karar vermiş gibi görünüyor.


Cihazın Super AMOLED panel taşıyacağı ifade edilirken Exynos 7420 yongaseti, 3GB RAM, 16MP çözünürlüğünde arka kamera gibi amiral gemi modelinden pek çok özelliği miras alması bekleniyor.


ABD'nin en yüksek müşteri memnuniyetine sahip akıllı telefonlar listesi yayınlandı: Note 4 birinci sırada

https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/ABDnin-en-yuksek-musteri-memnuniyetine-sahip-akilli-telefonlar-listesi-yayinlandi-Note-4-birinci-sirada.htm


Bu konu üzerine araştırma yapan Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi (American Customer Satisfaction Index (ACSI)) ise kullanıcısını en çok memnun eden akıllı telefonlar listesini yayınladı. 0 ile 100 arasındaki sayılar ile değerlendirilen telefonlarda listede başı çeken model Galaxy Note 4 oldu. Müşteri memnuniyeti konusunda 100 üzerinden 85 puana ulaşan modeli 82 kardeşi Galaxy Note 3 takip etti.

Apple iPhone 6 modeliyle üçüncü sıraya yerleşirken onun hemen altında Galaxy S5 ve iPhone 6+ modelleri yer alıyor. Listeye genel anlamda baktığımızda ise Samsung'un 6, Apple'ın ise 7 model ile yer aldığını görüyoruz. LG ve HTC ise listeye ikişer model sokarken Motorola'nın üç modelinin yer alması da ilgi çekici bir detay.


Dünyayı istediğiniz gibi duyun: Here

https://www.donanimhaber.com/muzik_ses-sistemleri/haberleri/Dunyayi-istediginiz-gibi-duyun-Here.htm


Here, gerçek dünyanın ses kontrolü noktasında görev yapıyor. Bütün ayarlamaları uygulaması üzerinden sunan aktif dinleme kulaklığı, örneğin bir konser sırasında canlı ekolayzır ayarlaması (Baslar ya da vokal sesi arttırılabiliyor) yapabiliyor, aktif gürültü önleme sayesinde tren, metro, uçak ya da ofis ortamlarındaki uğultu olarak tabir edilen gürültüleri ortadan kaldırabiliyor, çevredeki seslere ilginç efektler ekleyebiliyor ve bünyesinde "Kulağınızın Intagram'ı" şeklinde tanıtılan ön ayarlı filtreler barındırıyor.

Geliştirilen özel algoritması sayesinde belirlenen frekansları modifiye ederek kulağa ileten Here, bu noktada 30 mikrosaniye gibi algılanamayacak seviyede gecikme ortaya koyuyor ve özellikle belirtildiği üzere işitme cihazı ya da Bluetooth görüşme cihazlarında ayrılıyor. 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim