Anlık Bildirim

5 kameralı Nokia 9 PureView tanıtıldı

Nokia’nın merakla beklenen 5 kameralı amiral gemi modeli Nokia 9 PureView tanıtıldı. Snapdragon 845 yonga seti ve yüksek fiyatı modelin tek dezavantajı gibi duruyor.

Nokia’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve çıkışı adeta yılan hikayesine dönen Nokia 9 PureView amiral gemisi tanıtıldı. Özellikle 5 kamerası ile ses getirecek olan akıllı telefon bazı özellikleri açısından eleştiriliyor.

Nokia 9 PureView projesi geçen yılın başlarına kadar gidiyor. Bu bakımdan o dönem akıllı telefon pazarında trend olan bazı konulara yer verildi. Bir türlü pazara sunulamadığı için de bu özellikler günümüze kadar geldi zira yapılacak değişiklikler daha da sürenin uzaması anlamına geliyordu.

Nokia 9 PureView özellikleri ve fiyatı

Nokia 9 PureView modelinde 5.9 inçlik 1440x2960 piksel çözünürlüğünde AMOLED bir ekran yer alıyor. Günümüz çentikli ekran tasarımlarının yerine 18:9 görüntü oranına sahip ince ekran çerçevesine yer verilmiş.

Gorilla Glass 5 ile korunan ekranda entegre parmak izi okuyucu bulunuyor. Kasada metal çerçeve ve arka cam kaplama tasarımı tercih edilmiş. Arka kısımda uzun süredir merak edilen 5 kamera kombinasyonu bulunuyor. Arka kısımda Gorilla Glass ile korunuyor. Kasa IP67 ile su altında 1 metreye kadar dayanıklı. Metal çerçeve ise 6000 serisi alüminyumdan imal. 

Yukarıda bahsettiğimiz sebepten dolayı telefonda Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Nokia 9 PureView modellerinin karşısında yer alan hemen tüm amiral gemi modellerinde Snapdragon 855 yonga seti kullanılıyor veya kullanılacak. Bu bakımdan telefonun tek avantajı arka kamerası olarak kalıyor. Telefonda 6GB ve 128GB arttırılamayan depolama sunulmuş.

Nokia 9 modelinin kameraları Zeiss ve Light ortaklığında geliştirilmiş. 5 kamera da 12MP çözünürlüğünde. İki tanesi RGB sensör iken diğerleri derinlik, kontrast ve pozlamaya yardımcı olan monokrom sensörler.

Light firması fotoğraf işlemesi konusunda katkı yapmış. Lux Capacitor görüntü işlem birimi ve 16 lensli kamerasında kullandığı teknolojileri Nokia 9 modeline aktarmış. Bu sayede Nokia 9 modelinin 5 kamrası da aynı anda çalışabiliyor. Bu sayede 12MP derinlik verisi taşıyan HDR fotoğraflar çekiliyor ve RAW/DNG formatıyla kaydedilebiliyor. Ortaya çıkan görüntü 60MP çözünürlüğe eşit. Piyasadaki derinlik algılayan akıllı telefonların en fazla 1MP veri elde edebildiği ifade ediliyor.

3500mAh kapasiteli batarya hızlı şarj ile destekleniyor. Telefonun fiyatı olarak 600 Avro belirlenmiş.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7509 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia 9 pureview, MWC2019 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim