Anlık Bildirim

512 GB depolama kapasiteli telefonlar geliyor

Dünyanın en büyük bellek yonga üreticisi olan Samsung, 512 GB depolama kapasiteli gömülü depolama biriminin üretimine başladı. 5 GB boyutundaki bir video yalnızca 6 saniyede aktarılabiliyor.
4K video çekebilen kameraların akıllı telefonlarımızda kullanılmasıyla birlikte çekmiş olduğumuz videoların boyutu bir hayli arttı. Uygulama mağazalarındaki uygulamaların da boyutlarının oldukça yüksek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 6 GB boş alan gereksinimi duyan Grid Autosport oyunu da haklılığımızı kanıtlar nitelikte. Telefon üreticileri de artan bu ihtiyacı karşılayabilmek adına, cihazlarının kapasitelerini arttırmaya çalışıyor. Şu an alabileceğiniz en yüksek kapasiteli telefon ise 256 GB depolama alanına sahip. Günümüz ihtiyaçları için fazlasıyla yeterli olan 256 GB'lık depolama kapasitesi teknolojinin gelişmesiyle birlikte ilerleyen zamanlarda yeterli olmayabilir. Samsung, bunu baz alarak dünyanın ilk 512 GB gömülü Universal Flash Storage (eUFS) üretimine başladı.
Samsung'un üretmeye başladığı 512 GB kapasiteli depolama birimi; Ultra HD kalitesindeki onar dakikalık videoları, toplamda 130 adete kadar depolama imkanı sunuyor. Samsung'un geliştirmiş olduğu yeni depolama birimi, 5 GB boyutundaki bir videoyu yalnızca 6 saniyede başka bir katı hal sürücüsüne (SSD) aktarabiliyor.
512GB boyutundaki bu mini disk, 64 katmanlı 512 gigabit V-NAND sekiz istifinden ve bir denetleyiciden oluşuyor. Önceki nesil eUFS birimlerine nazaran, kendi haritalama teknolojisi aracılığıyla sanal adresleri, fiziksel adresler ile değiştirme konusunda daha hızlı hareket eden ve daha düşük güç tüketen bu depolama biriminin; sıralı okuma hızı 860 (MB/s) yazma hızı ise 255 (MB/s)'e kadar ulaşabiliyor. Aynı zamanda saniyede 42.000 giriş / çıkış işlemi yapabilen 512 GB depolama kapasiteli bu depolama biriminin, ne zaman kullanılacağı ise belirli değil. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim