Anlık Bildirim

530 milyon dolarlık kripto para çalan hackerlar borsa arayışında

Geçtiğimiz hafta Japonya'nın önde gelen kripto para borsalarından Coincheck hackerların hedefi olmuş ve 534 milyon değerinde XEM çalmıştı. Hackerlar şimdi XEM'leri satabilecekleri borsa arıyor.

530 milyon dolarlık kripto para çalan hackerlar borsa arayışında Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz hafta hackerların saldırısına uğrayan Tokyo merkezli kripto para borsası Coincheck'ten, yüklü miktarda NEM isimli kripto para çalınmıştı. Borsalarda XEM kısaltmasıyla işlem gören NEM'den toplamda 523 milyon adet çalan hackerlar hem Coincheck çalışanları hem de yerel kolluk kuvvetleri tarafından takibe alınmış ve borsa yetkilileri siber soygundan etkilenen müşterilerin paralarını iade etmek için çalıştıklarını açıklamıştı. Japon basının haberine göre hackerlar toplam değeri 500 milyon doların üstünde olan kripto paraları farklı adreslere göndererek takibini zorlaştırmaya çalışıyor ancak yetkililerin halen XEM'lerin peşinde.


Borsalarla iletişim halinde 

Japon Today'in haberine göre Coincheck'teki XEM'leri kendi cüzdanlarına gönderen hackerlar daha sonra 523 milyon adet XEM'yi 9 farklı dijital cüzdan hesabına dağıtarak izini kaybettirmeye çalıştı. Sonrasında ise hackerlar, bu hesaplar aracılığıyla kripto para borsalarına yüklü miktarda XEM girişi yapmaya çalıştılar. XEM'nin arkasındaki oluşum olan NEM Vakfı'nın Başkan Yardımcısı Jeff McDonald hackerları XEM'leri satmak için 6 farklı borsaya başvurduğunu ancak kendilerinin de borsalarla iletişim halinde olduğunu açıkladı. Yetkililer dijital cüzdan adresleri vasıtasıyla hackerları takip ediyor ve XEM'lerin borsalarda satılmasına engel olmak istiyor. Bununla birlikte hackerların bir miktar XEM'i elden çıkarmış olduğu da düşünülüyor.


Öte yandan siber güvenlik şirketleri de bu tip soygunların ardından hackerların dikkat çekmemek adına parayı bölerek küçük miktarlarla borsalara aktarabileceğini düşünüyor. Piyasanın bir anda bu boyutta XEM'i kaldıramayacağını vurgulayan McDonald, çalınan kripto paralar ne kadar fazla cüzdana gönderilirse gönderilsin takip edileceğinin sözünü verirken çalınan XEM'lerin bir kısmının kurtarılabileceğine inandığını ekledi.


Coincheck zararı karşılayacak 

Bu takip sürecinin ne kadar süreceği ve sonunda Coincheck'in kayıp kripto paralara ulaşıp ulaşmayacağı şu an için belirsiz ancak şirket kullanıcıları mağdur etmemek adına önemli bir karar aldı. Söz konusu soygundan 260.000 müşterisinin etkilendiğini açıklayan Coincheck, müşterilerin zararını kendi sermayesini kullanarak karşılayacağını duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim