Anlık Bildirim

7,8-dihidroksiflavon obezite üzerinde etkili olabilir

University of Hong Kong araştırmacıları obezite ve dolayısıyla yağ metabolizması üzerine yoğunlaştı ve obezitenin iskelet kasları üzerindeki etkisini araştırmak amacıyla fareler üzerinde çalıştı

7,8-dihidroksiflavon obezite üzerinde etkili olabilir

Bütün Dünya’da değişen çalışma koşullar, beslenme düzenleri ve çeşitli çevresel faktörler sebebiyle obezite insidansında da artış gözleniyor. Obezite sonucunda organizmanın metabolizmasında da birçok farklılık oluyor ve bu durum iskelet kaslarına da yansıyor.

University of Hong Kong kurumu araştırmacıları obezite ve dolayısıyla yağ metabolizması üzerine yoğunlaştı ve obezitenin iskelet kasları üzerindeki etkisini araştırmak amacıyla fareler üzerinde çalıştı. Farelerde BDNF olarak adlandırılan beyin-türevli nörotrofik faktör proteinini kodlayan gen genetik olarak delesyona uğratıldı.

Beyin-türevli nörotrofik faktör

7,8-dihidroksiflavon obezite üzerinde etkili olabilir

Beyin-türevli nörotrofik faktör olarak adlandırılan proteinin nöronlar üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ekleyelim lakin son çalışmalar söz konusu proteinin aynı zamanda kaslar tarafından üretilen myokin hormonlardan biri olduğunu da destekliyor.

Araştırmacılar obez farelerde söz konusu BDNF adlı maddenin farelerin iskelet kas dokusunda miktar olarak daha az olarak bulunduğunu tespit etmekle birlikte BDNF’si az olan farelerin vücut ağırlıklarının arttığını ve insülin direnci geliştirdiklerini keşfetti. Ayrıca BDNF adlı maddenin eksikliğinin mitokondriyal disfonksiyona neden olduğu da belirlendi.

Araştırma ekibi Güney Amerika’da bulunan Godmania aesculifolia adlı bitkiden yararlanarak bitkiden 7,8-dihidroksiflavon adı verilen madde sentezledi ve söz konusu maddenin BDNF’yi taklit ederek kilo kaybını hızlandırdığı, insülin duyarlılığını ise iyi yönde etkilediği gözlendi.

Son olarak BDNF adlı maddeyi taklit eden 7,8-dihidroksiflavonun Alzheimer üzerinde de test edildiğini ekleyelim.

Yeni araştırma Autophagy adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://www.biosch.hku.hk/hku-biologists-reveal-how-obesity-damages-the-skeletal-muscle-metabolism-a-naturally-occurring-flavone-is-identified-as-a-potential-drug-for-obesity-treatment/ https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15548627.2021.1985257?journalCode=kaup20& https://newatlas.com/medical/plant-flavone-mitochondria-function-obese-mice/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim