Anlık Bildirim

7 kişilik Dacia Jogger tanıtıldı: Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Dokker, Lodgy ve Logan MCV'nin yerini alacak olan yeni Dacia Jogger, 5 ve 7 kişilik koltuk konfigürasyonlarıyla geniş aileler için en ekonomik seçeneklerden biri olacak. İşte Jogger'ın özellikleri:

yeni dacia jogger dış tasarım Tam Boyutta Gör

Dacia'nın merakla beklenen 7 kişilik aile otomobili yeni Dacia Jogger bugün resmi olarak tanıtıldı. Şirketin deyimine göre yeni Dacia Jogger, "station wagon pratikliğini, MPV genişliğini ve SUV stilini" bir arada sunuyor.

7 kişilik Dacia Jogger, özellikleriyle neler sunuyor?

2022 Dacia Jogger'ın tasarımı B sütununa kadar Sandero Stepway ile aynı. Fakat Romanyalı marka B sütunundan itibaren yaptığı değişiklikle arka bölüme fazladan 4 cm yükseklik kazandırmayı başarmış. Sandero ile aynı platformu (CMF-B) paylaşsa da aks mesafesi 300 mm kadar uzatılmış. Öte yandan 4547 mm uzunluğa sahip Jogger'ın markanın mevcut ürün gamındaki en uzun model olduğunu da belirtelim.

Eğer yeni Sandero Stepway'in kabinini incelediyseniz yeni Dacia Jogger'ın yaşam alanı size çok tanıdık gelecektir. Çünkü iki model arasında pek bir fark bulunmuyor. Tablet stili multimedya ekranı, ince havalandırma menfezleri ve yuvarlak klima kontrollerinden oluşan bir yerleşim görüyoruz. Multimedya tuşlarına sahip direksiyonun hemen arkasındaysa tamamen bilgi amaçlı küçük bir ekrana sahip gösterge paneli görmekteyiz.

yeni dacia jogger iç tasarım Tam Boyutta Gör

Dacia Jogger'ın giriş seviyesinde akıllı telefonunuzu multimedya olarak kullanmanızı sağlayan Media Control sistemi mevcut. Orta seviyelerde 8 inç ekrana ve 4 hoparlöre sahip Media Display, en tepede ise kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay, navigasyon ve 6 hoparlörün devreye girdiği Media Nav sistemi devreye giriyor.

Dacia'nın yeni aile otomobili 5 veya 7 koltuklu olarak tercih edilebiliyor. Arkadaki ekstra koltuklar kullanımdayken 160 litre bagaj hacmi sunuluyor. 5 kişilik versiyonda bu değer 708 litreye ulaşırken, ikinci sıra koltuklar da yatırıldığında 1819 litre gibi etkileyici bir bagaj hacmi ortaya çıkıyor. Öte yandan kabin içerisinde toplamda 24 litreye varan çeşitli saklama alanları da mevcut.

Jogger motor seçenekleri

Benzinli ve LPG'li motorlarla sunulan yeni Dacia Jogger'da dizel seçeneği bulunmuyor. 110 beygir güç ve 200 Nm tork üreten TCe 110 benzinli ünite, gücünü 6 ileri manuel şanzıman vasıtasıyla ön tekerleklere aktaracak. Bunun yanı sıra LPG'li seçenek olan ECO-G 100 motoru da listede göreceğiz.

yeni dacia jogger bagaj Tam Boyutta Gör

Jogger'ın LPG'li versiyonu, 40 litre LPG tankı ve 50 litre yakıt deposu ile 1000 kilometre civarında menzil sunacak. Jogger'ın dört tekerlekten çekişli versiyonu bulunmayacak. Öte yandan otomatik şanzıman seçeneği için de şimdilik ses yok. İlerleyen dönemde motor ve şanzıman kombinasyonları güncellenecektir. Örneğin 2023 yılında aileye hibrit versiyonun katılacağını biliyoruz.

Yeni Dacia Jogger, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yaklaşık 30 ülkede Kasım 2021'de siparişe açılmış olacak. Şubat 2022'den itibaren de Jogger showroom'larda yer almaya başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39197 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, 7 kişilik ve
3 etiket daha aile otomobil jogger
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim