Anlık Bildirim


Ryzen 2 işlemcileriyle işlemci pazarındaki hakimiyetini daha arttıran AMD, maalesef ki GPU pazarında o kadar güçlü değil. Buna karşın son zamanlarda firmadan gelen olumlu haberler de ilerleyen dönemde pazarda rekabetin kızışıp donanım severlerin yüzünün güleceğine işaret ediyor.

 

Polaris yerini Navi'ye bırakacak

Test sonuçları paylaşılmasa da teknoloji devi AMD’den yapılan açıklamaya göre Navi GPU’su ile yapılan testlerde tahmin edilenden daha iyi sonuçlar elde edilmiş. Bilindiği üzere Navi mimarisi hali hazırdaki Polaris’in yerini alacak yani yeni GPU’lar orta kulvarda at koşturacak. 

Ne zaman geliyor? 

7 nm Navi ilk testlerde beklenenden daha iyi Tam Boyutta Gör
 

Diğer taraftan Navi GPU’larının zaman darlığından ötürü Vega mimarisinden sonradan çıkarılan yapay zeka birimlerine de ev sahipliği yapacağını belirtelim. 

Önümüzdeki yıl CES fuarında tanıtımı yapılacak yeni nesil kartların en erken yine 2019’un 2. yarısı gibi raflardaki yerini alacağını söyleyebiliriz. Son olarak 7 nm üretim sürecinden geçecek olan Navi'den kısa bir süre sonra ki bu 2020 yılı içinde görünüyor, 7 nm+ sürecinin kullanılacağı ''next gen'' mimarisinin geleceğini aktaralım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11010 kez okundu.
15 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd polaris ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim