Anlık Bildirim

7500 Bitcoin'le çöpe atılan HDD'nin değeri 72 milyon dolar oldu

James Howells isimli bir İngiliz, 2009 yılında 7500 adet Bitcoin'in bulunduğu hesaba ait şifreyi içeren HDD'sini çöpe atmıştı. Çöpe atılan HDD'nin değeri artık çok daha fazla.
7500 Bitcoin'le çöpe atılan HDD'nin değeri 72 milyon dolar oldu
 
Şu sıralar 10.000$ değerini zorlayan Bitcoin, 2013 yılının sonlarına kadar dikkat çekici bir değere ulaşmayı başaramamıştı. 2009 yılında 7500 adet Bitcoin satın alan James Howells isimli bir İngiliz ise eskiyen bilgisayar parçalarını ayırıp çöpe atsa da Bitcoin'lerini sakladığı hesaba ait hesap bilgilerinin ve şifrenin bulunduğu HDD'sini 2013 yılının ortasına kadar saklamış ancak sonrasında Bitcoin'den umudunu keserek artık HDD'ye ihtiyaç duymadığı için HDD'yi çöpe atmıştı.


Pişman Oldu 

Howells'ın bu hareketinden çok kısa bir süre sonra Bitcoin, hızlı bir şekilde değerini artırırken 2013'ün kasım ayında ilk kez 1000$ seviyesini aşmayı başarmıştı. Bitcoin'deki bu değerlenmeyi görüp yaptığından pişman olan Howells, ilk önce yaşadığı bölgeleri çöplükleri araştırmış sonrasında ise yakın çvredeki bütün çöplerin toplandığı Güney Galler'deki bir çöp toplama alanına giderek buldozer yardımıyla çöpe attığı HDD'sini aramıştı. Howells'ın tüm uğraşlarına rağmen bulamadığı HDD, o zamanlar 15 milyon dolar değerindeydi.


Tabi Bitcoin'de yukarı yönlü her değer değişiminin en çok üzdüğü insanlardan biri şüphesiz James Howells. HDD'sini bir süre daha saklasaydı Howells milyoner olabilirdi. Dahası Bitcoin'deki son yükselişi de hesaba katarsak Howells'in HDD'si şu anda 72 milyon dolar değerinde. Hala çalışır durumda mıdır, bilinmez ancak Güney Galler'deki bir çöp toplama alanında şu anda 72 milyon dolar değerinde bir HDD bulunuyor. Kim bilir belki ilerleyen yıllarda HDD'nin değeri yüzlerce milyon dolara ulaşabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15634 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), hdd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim