Anlık Bildirim

911'e SMS göndermek artık mümkün sırada anlık mesajlaşma uygulamaları var

911'e SMS göndermek artık mümkün sırada anlık mesajlaşma uygulamaları var

Tüm dünya ülkelerinde vatandaşların acil durumlarda ulaşabilmesi için çeşitli servis numaraları bulunuyor. Ancak filmlere ve reality programlarına da konu olan 911 acil servis platformu tüm hizmetleri tek bir yerden yönetiyor ve bu alanda en iyisi.

ABD ve Kanada'nın yüzde 98'ini kapsayan 911 acil servis gelecek hafta önemli bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. 15 Mayıs itibariyle Text-to-911 adlı yeni özellik sayesinde vatandaşlar 911 servisine SMS yoluyla da ulaşabilecek.

2010 yılından bu yana ülkenin en büyük operatörleri olan AT&T, Sprint, T-Mobile ve Verizon ile ABD haberleşme dairesi FCC bu yenilik üzerinde çalışıyordu ve çalışmalarda son aşamaya gelindi.

911 acil servisi normalde telefon üzerinden görüşmelere açık. Ancak konuşması risk arzeden veya konuşma zorluğu çeken vatandaşlar için bir istisna mevcut değildi. Text-to-911 özelliği en çok bu kesimin işini kolaylaştıracak.

Sistemin omurgası ise operatörler üzerinde yükseliyor. Zira kasaba ve beldelerde sistemin sağlıklı çalışması için operatörlerin iş yükünü artırması gerekiyor. Ayrıca her operatörün acil durum mesajlarını desteklemesi gerekiyor. Şimdilik pek çok küçük bölgede tek bir operatör üzerinden acil durum mesajları iletiliyor. Ancak ilerleyen aylarda tüm operatörler sisteme dahil olacak.

911 çağrı merkezlerine SMS yönetim yazılımının entegrasyonu sağlandı ve çocukların dahi kolayca irtibat kurabileceği bir altyapı olduğu belirtiliyor. FCC projenin sonraki aşamasında WhatsApp gibi iletişim uygulamaları üzerinden 911 servisine erişim sağlama imkanı sunmanın planlarını yapıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim