Anlık Bildirim

AB, operatörlerin iPhone satış politikalarını mercek altına aldı

AB, operatörlerin iPhone satış politikalarını mercek altına aldı

Son dönemlerde Apple'ın ürünlerini pazarlama esnasında bir takım kurallara uymadığı veya adil rekabete aykırı hareket ettiği iddialarıyla sık sık soruşturma ve eleştirilere maruz kaldığına şahit oluyoruz. Bir kısmında aklanan bir kısmında ise ceza ödeme zorunda kalan Apple'ın bu kez iPhone satış stratejisi AB tarafından mercek altına alındı. 

AB kanun düzenleyicileri, Apple'ın rakiplerini bertaraf etmek konusunda bazı yollara başvurduğu iddiaları nedeniyle bilgi toplamaya başladı. 

Avrupa Komisyonu birlikteki mobil operatörlere 9 sayfalık sorgu dökümanı göndererek, Apple'ın AB anti tekel kurallarını ihlal edip etmediğini anlamaya çalışıyor. 

Bu, anti tekel davalarında standart bir prosedürken, bazı operatörlerin kontratlı satışlardaki finansal katkı ve pazarlama konusunda şikayette bulunduğu belirtiliyor.

Sorgu dökümanında komisyonun Apple ile bazı operatörlerin diğer üreticilerin ürünlerini geri planda bırakacak dağıtım anlaşmaları imzaladığına dair şüpheleri dile getirdiği ifade ediliyor.

Dökümanda operatörlere Apple'ın belirli bir miktar iPhone satın alma şartı, pazarlama için özel prosedürler, kontratlı satışlarda belirli bir seviyede finansal katkı zorunluluğu gibi pek çok soru sorduğu aktarılıyor. Komisyon ayrıca Apple'ın iPhone 5 modelinin operatörlerin 4G/LTE ağlarında kullanımına kısıtlama getirdiği iddialarına da özel itina gösteriyor. Operatörlerin 17 Haziran tarihine kadar cevap vermesi gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
983 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim