Anlık Bildirim

ABD Gıda ve İlaç Dairesi göz hastalıklarını tespit eden yapay zeka yazılımını onayladı

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) diyabetik göz hastalıklarını tespit eden yapay zeka yazılımını onayladı. Dünyada bir ilk olan bu önemli gelişmenin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), diyabetle yaşayan 30 milyondan fazla Amerika vatandaşında görme kaybına neden olabilecek hastalıkları teşhis etmek için kullanılacak yapay zeka yazılımına onay verdiğini açıkladı. Böylece Dünyada uzman bir doktora gerek duymadan hastalığa teşhis koyabilen ilk tıbbi cihazın satışına izin verilmiş oldu.

Yapay zeka ile hastalık teşhisi konulabilecek

Özellikle günümüzde diyabete bağlı körlüğün en önemli sebeplerinden biri olan "diabetik retinopati" teşhisinde önemli bir rol oynayacak IDx-DR adlı cihaz, kullandığı yapay zeka yazılımı sayesinde hastalığı herhangi bir uzmana gerek duymadan teşhis edebiliyor. Öncelikle hastanın gözü Topcon NW400 olarak adlandırılan retinal bir kamera ile görüntüleniyor. Daha sonra çekilen görüntüler IDx-DR cihazının yapay zeka programı ile taranarak hastanın tedavi sürecine geçiliyor.
IDx-DR eğer hastalığın ileri seviyede olduğunu tespit ettiği durumlarda hastanın ameliyat olması gerektiğini, başlangıç seviyesinde ise hastanın tedaviye başlamasını ve 12 ayda bir taramadan geçmesi gerektiğini raporluyor. IDx-DR, yapay zekanın tıp sektörüne vereceği katkıların ne denli önemli olacağının açık bir göstergesi diyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim