Anlık Bildirim

ABD Sermaye Piyasası Kurulu'ndan kripto para uyarısı

ABD Sermaye Piyasası Kurulu(SEC) Başkanı Jay Clayton, kripto paralar ve ICO'larla ilgilenen kişileri uyardı ve ''Yatırımlarınızın kaybolma riskini unutmayın.'' dedi.
Dün gece 00.00'dan itibaren Bitcoin, ABD'nin önde gelen borsalarından CBOE'de işlem görmeye başlamış ve bu adım kripto paraların yasal olarak tanınır hale gelmesi şeklinde yorumlanmıştı. Dün akşam saatlerinde ise ABD'de piyasaların düzenlenmesinden sorumlu olan ABD Sermaye Piyasa Kurulu(SEC)'ndan kripto para yatırımcılarına yönelik uyarı geldi. SEC Başkanı Jay Clayton tarafından yapılan ve kurumun internet sitesinde yer verilen açıklamalarda kripto para dünyasındaki riskler ve yatırımların yasallığına ilişkin tehlikelerden bahsedildi.


''Gerçekçi Olun'' 

Sosyal medya platformları ve finansal piyasalarda kripto paralar ve ICO'lar ile ilgili hareketliliğin rahatsız edici olduğunu dile getiren Jay Clayton, yatırımcıların ''servet masallarına kapılmaması'' gerektiğini ifade etti. Kripto para borsalarının ve ICO faaliyetlerinin herhangi bir yasal düzenlemeye tabi tutulmadığının da altını çizen Clayton, yatırımcıların bu alanlara pembe gözlüklerle bakmaktan vazgeçmelerini ve tamamen düzensiz olan bu alanlarda işlem yaparken oldukça dikkatli davranmalarını tavsiye ediyor.


Tabi son zamanlarda Bitcoin'in değerindeki artış daha önce kripto para dünyasına uzak olan pek çok insanı Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmaya yöneltse de Jay Clayton doğrudan kripto paralara yönelik yatırımlar kadar ICO yatırımlarının da tehlikeli olabileceğini işaret ediyor. Girişimlerin doğrudan kripto paralar ile finansman sağlamasına izin veren ICO'lar ile bugüne kadar 3 milyar doların üstünde finansman sağlanırken Jay Clayton, bugüne kadar hiçbir ICO'nun herhangi bir resmi kurum tarafından onaylanmadığını ve aksini iddia edenlere şüpheyle yaklaşılması gerektiğini ifade etti. Clayton ayrıca ICO yatırımcılarına ''Eğer bir fırsat gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa ya da çabucak harekete geçmek zorunda kalıyorsanız lütfen dikkatli olun ve yatırımınızın kaybolma riskini unutmayın." uyarısında bulundu.


Clayton'ın düzensiz kripto para piyasaları ve ICO'lar kadar yapılan yatırımların ulusal sınırları aşması konusuna dikkat çekti. Yapılan yatırımların SEC tarafından takip edilemediğini açıklayan Jay Clayton, yatırım yapılan fonların denizaşırı ülkelere kolayca gidebileceğini ve bu aşamadan sonra yatırımcıların parasının büyük bir tehdit altında olacağını işaret etti.


Blockchain Vurgusu 

Tabi Clayton'ın bütün bu açıklamaları kripto paralar ve ICO'lar için olumsuz bir değerlendirme niteliği taşısa da Clayton ifadelerinin tamamen olumsuz olarak değerlendirilmesini istemiyor. Kripto paraların ve ICO'ların temel aldığı Blockchain teknolojisinin dönüştürücü bir etkiye sahip olduğunu ve verimliliği artıracağını belirten SEC Başkanı, kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu da kabul ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim