Anlık Bildirim

ABI: Afrika, hücresel ağ pazarında yüzde 76 benimsenme oranını yakaladı


Açlık ve kuraklık nedeniyle pek çok açıdan dünya standartlarının gerisinde olan Afrika, bununla birlikte gelişmeye devam ediyor. 

4 çekirdekli ve entegre grafik birimli akıllı telefonlar yerine halen yoğun olarak cep telefonlarının kullanıldığı kıtada, hücresel ağların benimsenme oranı giderek artıyor. 

ABI tarafından yapılan araştırmaya göre, kıtanın mobil abone sayısının yüzde 62.7'si ses ve SMS iletimi ve ayrıca wap bağlantısı sunan 2G teknolojisi kullanıyor. Yüzde 11 oranında 3G teknolojisi kullanılırken, yüzde 27 ise ses ve SMS yanında GPRS üzerinden veri aktarımı gerçekleştiren 2.5G altyapısını kullanıyor.

Yılın üçüncü çeyreğindeki verilere bakıldığında, Afrika'nın 54 ülkesi ve yaklaşık 1.08 milyar nüfusu içerisinde 821 milyon mobil telefon abonesi bulunuyor.  Yıllık yüzde 16.9 artışla hücresel ağların benimsenme oranı yüzde 76.4'e yükselmiş durumda.

2017 yılında ise bu rakamın 1.12 milyara yükseleceği ve 8.11 milyar mobil abone nüfusu içerisinde yüzde 13.9 oranını yaklayacağı tahmin ediliyor.

Sahra çölünün alt kısmında bulunan Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Madagaskar gibi ülkelerdeki mobil abone pazarının 2000'den bu yana yüzde 44 oranında büyüdüğü ve 475 milyon aboneye ulaştığı belirtiliyor.

Afrika kıtasının en fazla aboneye sahip 7 operatörü ise 43.2 milyon abone ile MTN Nijerya, 37.7 milyon abone ile Vodafone yan kuruluşu Vodacom, 37.5 milyon abone ile Vodafone Mısır, 32.4 milyon abone ile MobiNil, 23.5 milyon abone ile MTN Güney Afrika, 22.9 milyon abone ile Etisalat Misr, 22 milyon abone ile Glo Mobile şeklinde.

Afrika'daki mobil aboneliklerin büyük çoğunluğu ön ödemeli düzeyinde. Oran neredeyse yüzde 95'lere kadar çıkıyor. Faturasız hatların hiçbir resmi işlem yapılmadan ücreti ödenerek satın alınıyor olması popülerliğini artırıyor. Ayrıca kısıtlı imkanlar nedeniyle sadece SMS tabanlı mobil ödeme servisleri kıtada hizmet gösteriyor ve az da olsa belirli bir oranda kullanılıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim