Anlık Bildirim

AK Parti’nin Bitcoin raporu belli oldu

Bitcoin ve türevi kripto para birimleri ile ilgili AK Parti tarafından “Kripto para, Bitcoin ve Blockchain” başlıkla rapor yayınlandı. Raporda kripto paraların yapısından bahsedildi.

AK Parti’nin Bitcoin raporu belli oldu Tam Boyutta Gör

Son günlerde meclisin ve devlet yetkililerin gündeminde olan kripto paralar ile ilgili Ak Parti’nin raporu belli oldu. Hükümet cephesinden gelen en kapsamlı açıklama olan raporda kripto paralar ile ilgili endişelerden bahsedildi. Merkezi otoriteye bağlı olmaması, fiziksel olarak takibinin yapılamaması ve Diyanet tarafından yapılan "caiz değil" ifadelerine vurgu yapıldı.

“Kripto para, Bitcoin ve Blockchain” başlıklı raporda şu ifadeler yer aldı:

Sanal para

Kripto para, internet aracılığıyla kullanılan hiçbir merkezi otoriteye ya da aracı kuruma bağlı olmayan sanal para birimini ifade ediyor. Kripto paralar ancak belirli şifreler kullanılarak yerleştirildiği sanal cüzdanlardan yine şifreler aracılığıyla çıkarılıp kullanılabildiği için bu adı taşıyorlar. Kripto para birimleriyle kişiler ya da kurumlar tıpkı gerçek parayla yaptıkları gibi harcama yapabiliyor ya da para kabul edebiliyorlar.

Basılı değil

Sanal olmaları yalnızca bilgisayar sisteminde kayıtlı olmasından kaynaklanıyor. Yani bu para birimleri dolar, Euro, TL gibi basılı halde fiziksel olarak bulunmuyor. Değeri, kullanıcıların onu bir değiş tokuş aracı olarak kabul etmelerinden ya da bir emtia gibi görmelerinden kaynaklanıyor.

Diyanet fetvası

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Bitcoin ile ilgili fetvasına da yer verilen çalışmada, Diyanet’in bu tür paraları kullanmayı caiz bulmadığı anımmsatıldı.


Kime ait olduğu belli değil

Para basımı ve arzının devletlerin elinde bulunduğunu düşünürsek, sanal paraların takibi, vergilendirilmesi ve arzının yapılamaması devlet düşüncesine ters bir uygulamadır. Kripto paralara yönelik en büyük risk, bu paraların kullanımının kara para işlemlerine açık olması dolayısıyla devletler tarafından yasaklanmasıdır. Bir anda çok büyük değer kayıpları yaşayabilir. Ayrıca kime ait olduğu bilinmediği ve bir merkezi otorite tarafından izlenip değerlendirilmediği için kripto paralar ile açılmış hesapların dondurulması, bu paralara el konulması çok zordur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9948 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), sanal para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim