Anlık Bildirim

AMD grafikli Intel işlemciler için gözler CES 2018 Fuarı'nda

Intel bir yıllık bir aradan sonra yeniden CES Fuarı'nda. Son yıllarda drone teknolojileri ve AR/VR konularına yoğunlaşan Intel, bu defa fuarı daha fazla PC odaklı kullanabilir.
Donanım dünyasında son yılların belki de en önemli gelişmesi, Intel ve AMD'nin yakınlaşması oldu. Intel yaptığı açıklama ile AMD'nin grafik işlem birimini kullanan yeni mobil işlemcilerini duyurdu. Henüz ortada çok fazla bilgi olmamakla birlikte, detaylarını özel videomuzda da aktardığımız üzere Intel'in EMIB teknolojisi üzerinde şekillenen işlemcide, grafik birimi için HBM2 bellek de var.
Ultra-ince dizüstü bilgisayarlar başta olmak üzere çeşitli kategorilerde ayrıca bir ekran kartı olmaksızın yüksek grafik performansı, GPU tabanlı hızlandırma ve daha iyi medya deneyimi vaad eden platformun merak edilen özellikleri ve bu işlemciyi kullanan dizüstü bilgisayarlar için tüm işaretler CES 2018 Fuarı'nı gösteriyor. Son yıllarda PC merkezi firmadan Veri merkezli firma dönüşümünü gerçekleştiren Intel, bir yıl aradan sonra fuara dönüş yapıyor.
Üstelik bu da değil sadece, şirketin tepe yöneticisi olan Brian Krzanich de bir açılış konuşması yapacak. Son birkaç CES Fuarı'nda drone teknolojileri ve gelişmekte olan VR/AR konseptlerine yoğunlaşan Intel'in, CES 2018'de bilgisayar vurgusunu daha fazla yapması bekleniyor. 3G ve 4G teknolojilerindeki Qualcomm hakimiyetinden farklı olarak henüz kimsenin baskın gelmediği 5G için de hazırlıkları olan Intel, 2019 model işlemcileirnde WiFi/BT/5G özelliklerini de üçüncü bir kontrolcüler veya kartlar yerine doğrudan işlemci içine gömebilir.
Artan rekabete bağlı olarak farklı alanlarda ciddi bir atılım içine giren Intel'in, CES 2018 için şapkadan hangi yenilikleri çıkaracağı resmi olarak teyit edilmese de AMD GPU'lu Intel işlemci kullanan dizüstü bilgisayarlar bile tek başına heyecan yaratmaya yetecektir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim