Anlık Bildirim

AMD, Ryzen işlemcilerin fTPM performans sorunlarını düzeltiyor

Dev yonga üreticisi AMD, belirli modellerde yaşanan fTPM kaynaklı donma ve takılma sorunlarını çözecek. Şirket bugün, yeni düzeltmenin anakart üreticilerine paylaşıldığını duyurdu. 

AMD, Ryzen işlemcilerin fTPM performans sorunlarını düzeltiyor Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 11'de TPM 2.0 kullanılmasını zorunlu kılarak birçok kulanıcıdan sert eleştiriler aldı. Bu yılın başlarında ise Ryzen işlemciler ile çalışan belirli Windows 10 ve Windows 11 PC’lerde fTPM kaynaklı yeni bir sorununu tespit eden AMD, bugün yaşanan sorunları çözecek yeni bir BIOS güncellemesinin hazır olduğunu duyurdu.

Yakında üreticiler tarafından paylaşılacak

AMD’nin ayrı bir TPM ihtiyacını oradan kaldıran Firmware Trusted Platform Module (fTOM) uygulamasında yaşanan söz konusu sorun, bilindiği üzere belirli sistemlerde takılma ve donma sorunlarına sebebiyet veriyordu. Yeni bir düzeltme için kullanıcılara söz veren kırmızı ekip, aradan geçen zaman içerisinde harici TPM kullanımı ile soruna geçici bir çözüm getirmişti ancak 14 pinli bu modül için kullanıcıların ekstra ödeme yapması gerekiyordu.  

Yeni duyuru ile birlikte sözünü tutan AMD, kullanıcıların yeni BIOS güncellemesi için anakart üreticilerinin destek sayfalarını kontrol etmelerini öneriyor. Bununla birlikte yeni güncelleme, anakartların güncelleme notlarında AGESA sürüm 1207 veya üst bir sürüm olarak dağıtılacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim