Anlık Bildirim

AMD, iş istasyonları segmentinde çıtayı yükseltiyor

Nvidia’nın Pascal mimarisini iş istasyonları segmentine taşımasından sonra, AMD de arkada kalmadı ve Polaris tabanlı 3 yeni ekran kartını resmiyete kavuşturdu.

Hali hazırdaki 32GB GDDR5 FirePro W9100 ekran kartı ile iş istasyonları sektörünün en yüksek bellek kapasiteli ürününe sahip olan AMD, şimdi Polaris grafik mimarisini bu tarafa taşımaya başladı. Yeni seride 3 yeni ekran kartı mevcut. Dikkat çeken ise, FirePro yerine artık Radeon Pro isimlendirmesinin başlamış olması. Yeni grafik mimarisi ile birlikte, anlaşılan AMD yeni bir isimlendirme ile yola devam etme kararı almış. Aslında çift grafik birimli Radeon Pro Duo ile bunun ilk işaretleri verilmişti.

AMD, bilgisayar grafik kartı pazarındaki stratejisini burada da uygulamaya devam ediyor. Nvidia, en üst düzey performans için yen Quadro serisini optimize ederken, AMD yine fiyat-performans çizgisine oynuyor. Ekran kartları, Radeon RX serisine oldukça benziyor.

Radeon Pro WX 7100

Serinin en kaslı üyesi olan Radeon Pro WX 7100 ekran kartı, Polaris 10 grafik mimarisini temel alıyor. Yani Radeon RX 480 ve 470 ekran kartındaki grafik mimarisi. Bu ekran kartı, Radeon RX 480 modeline daha çok benziyor. 14nm FinFET üretim sürecinin ve Polaris mimarisinin verimlilik avantajları, iş istasyonlarında da kendisini gösterecek.

2048 Stream işlemcisine sahip olan ekran kartında 8GB GDDR5 bellek, 256-bit veri yolu ile 224GB/s bant genişliğine ulaşabiliyor. 128 desen haritalama birimi ve 32 ROP birimi barındıran ekran kartı, 6-pinli güç bağlantısı ile gerekli enerjiyi sağlıyor. Kartın ısıl tasarım gücü 150W seviyesinde.

AMD’nin iş istasyonu tarafındaki en uygun fiyatlı VR ekran kartı olmayı hedefleyen Radeon Pro WX 7100, 999$ civarında bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak. 5TFLOPS FP32 değeri ve 4 adet DP 1.3 portu barındıran ekran kartının, önümüzdeki aylarda piyasaya çıkması bekleniyor.

Radeon Pro WX 5100 

Bu ekran kartını da, Radeon RX 470 modeline benzetebiliriz ancak bazı teknik detaylar açısından kah altında kah üzerinde yer alıyor. Polaris 10 grafik birimini temel alan ekran kartında, 1792 Stream işlemcisi yer alıyor. 8GB GDDR5 bellek, 256-bit veri yolu ile 224GB/s bant genişliğine ulaşabiliyor.

75W ısıl tasarım gücü ile herhangi bir güç bağlantısı gerektirmeyen ekran kartı, 4 TFLOPS civarında bir performans sergiliyor. 4 adet DP 1.3 portu olan ekran kartı, yine 1000$ altında bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Ekran kartı, daha çok ürün geliştiren profesyonellere hitap ediyor.

Radeon Pro WX 4100

Radeon Pro WX 4100 ekran kartı ise, Polaris 11 grafik mimarisi ile biraz daha Radeon RX 460 ekran kartına yaklaşıyor. Radeon R9 Nano ile benzer ölçülerde baskılı devre kartı boyutu olan ekran kartı, küçük yapıdaki iş istasyonlarını hedefliyor.

1024 Stream işlemcisi barındıran ekran kartı, 7GHz seviyesinde çalışan 4GB GDDR5 belleğe sahip. 128-bit veri yolu ile 112GB/s bant genişliğine çıkabilirken, yine 75W TDP değeri söz konusu. Performans değeri ise 2 TFLOPS civarında. Güç bağlantısı gerektirmeyen ekran kartı için, 499$ civarında bir fiyat etiketi belirlenmiş. Tüm ekran kartları sonbahar aylarında piyasada olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim