Anlık Bildirim

AVG özel verilerinizi satmaya hazırlanıyor

Günümüzde en değerli maden olarak görülen internet kullanıcılarının kişisel bilgileri, sosyal ağ veya uygulama gibi pek çok platform üzerinden kolayca toplanabiliyor. Asıl sorun ise bu bilgilerin muhafaza edilmesinde ortaya çıkıyor. 

Bu altın yumurtlayan tavuktan faydalanmak istemeyen platformlar kişisel bilgileri sıkı bir şekilde muhafaza ediyor ve kimsenin erişimine de açmıyor. İyi bir gelir elde etmek isteyenler ise bu bilgileri Google gibi büyük reklam ağlarına satmaya başlıyor. 

Yıllardır güvenlik konusunda cihazlarımızda kendisine yer bulan AVG, 15 Ekim 2015 itibariyle kullanıcı sözleşmesinde değişikliğe gidecek. Yeni sözleşme gereği ise kişisel olmayan verilerin üçüncü taraf firmaların erişimine sunulabilmesi mümkün olacak. 

AVG milyonlarca kullanıcının cihazlarında ayrıntılı tarama yaptığı için uygulama kullanımı, arama geçmişi, tarayıcı geçmişi gibi pek çok veriyi toplayabiliyor. Bu da elinde önemli bir hazine tutması anlamına geliyor. 

AVG kişisel olmayan veri toplama konusunda daha şeffaf olma amacını güttüğünü belirtse de gelecekte abonelik, reklam ve veri modelleri gibi uygulamalardan para kazanarak ücretsiz hizmet sunmaya devam etmek istediğini açıklaması kafaları karıştırıyor. 

Pek çok güvenlik uzmanı AVG'nin yeni sözleşmesinin kullanıcı verilerini üçüncü taraf firmalara satmaya yönelik olduğunu ve bunun dolaylı olarak ajan yazılım haline gelmek olduğunu ifade ediyor. AVG ise veri toplama konusunun kullanıcını isteğine bağlı olacağını ve buna tarayıcı verilerinin dahil olmadığını belirterek bir nebze de olsa tüketiciyi rahatlatmaya çalışıyor ancak tüketici ne kadar rahatlar bunu zamanla göreceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim