Anlık Bildirim

Akıllı telefonlar üzerinden sanal gerçeklik temelli FPS deneyimi: Rescape

FPS (First Person Shooter / Birinci Şahıs Nişancı) türü oyunlar bilgisayarlar ve konsollar yanında mobil cihazlarda da oldukça seviliyor ve oynanmaya devam ediyor. Mobil cihazlardaki FPS deneyimi bir adım yukarıya taşımak için yola çıkan Rescape, sunduğu ilginç yapıyı herkese ulaştırmak için Kickstarter üzerinde destek arıyor.
Şimdilik iOS, daha sonra ise Android telefonlar için geliştirileceği belirtilen Rescape, silah tasarımında hazırlanan plastik gövdesi üzerinde iPhone modellerini (5, 5S 5C ve ilerleyen dönemde 4S) taşıyabiliyor ve daha önce NASA tarafından kullanılan SLAM (Eşzamanlı Lokalizasyon ve Haritalama) teknolojisiyle cihazların kameralarından bulunulan mekanı sanal ortama aktarabiliyor. Sonuç olarak üzerinde yer alan tetik mekanizması, 4-yönlü kontrol butonu ve iPhone'a takılan 180 derece balık gözü objektif ile sanala aktarılan gerçek ortamlarda savaşılmasına (Office Defender oyunuyla) imkan tanıyan Rescape, oldukça ilginç olarak aynı ağ üzerinde diğer arkadaşlarla savaşılmasını da sağlayabiliyor ve bu arkadaşlar dijital olarak sayısallaştırılmış temsilleri ile oyun içerisinde yer alıyor. Akıllı cihazların dahili sensörleri ve 6 eksenli hareket algılama teknolojisi ile gerçek ortamda yapılan hareketleri başarılı şekilde sanal ortama aktarabilen ürün, %100 ücretsiz yazılım geliştirme paketiyle de önü açık bir oyun deneyimi vaat ediyor.
Kickstarter üzerinde başlatılırken konan 150,000$ hedefin henüz 1,941$'lık kısmını toplayabilen Rescape, bitimine daha 29 gün kala yapılacak en az 129$ (Cihaz, yazılım geliştirme kiti ve Office Defender oyunu dahil) 2014 Ağustos ayında elde edilebiliyor. Oyunu sunduğu deneyimi aşağıda yer alan video yardımıyla rahatlıkla görebilirsiniz.
 
Akıllı telefonlar üzerinden sanal gerçeklik temelli FPS deneyimi: Rescape
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9552 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, savaş ve
2 etiket daha Oyun iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim