Anlık Bildirim

Amazon, Android'teki Google mecburiyetini bitirmek istiyor

Bugün satılan android cihazların çok büyük bir çoğunluğunda Google servisleri telefona ön yüklü olarak geliyor. Amazon bu durumun bir dayatma olduğunu düşünerek çözüm arayışına girmiş durumda.
Amazon, Android'teki Google mecburiyetini bitirmek istiyor
 
Android'in günümüzdeki yaygın kullanımında Google'ın payı da oldukça büyük. Platformun arkasında durarak geliştirmeyi üstlenen şirket elbette bu yatırımın karşılığını da bir şekilde alıyor. Son zamanlardaki bir çok gelişme ise Android ekosistemine dahil olmak isteyen şirketlerin bu durumdan rahatsız olmaya başladığını gösteriyor.

Bu kez sözü alan şirket Amazon. Dev internet mağazası Google'ın Android cihazlara üretim seviyesinde eklenmesinden şikayetçi. Akıllı telefonlara üreticiler de kendi uygulamalarını yükleyerek piyasaya sürüyorlar ancak Google tarafından kurulan bazı uygulamalar çalışmadan cihazın işlev görmesi mümkün değil.
Amazon, Android'teki Google mecburiyetini bitirmek istiyor
 
Kullanıcılar telefonu kullanmaya başladıkları gibi bir Google hesabı bağlamaları isteniyor. Sonrasında Google Hizmetler ve Google Play Servisi gibi bazı çekirdek uygulamalar her zaman çalışır durumda oluyor. Her geçen gün kullanıcı sayısı artan Android bu sayede Google'ın aktif olarak kullanılmasına da daha fazla katkı sağlamış oluyor.
Amazon'un bu durumu neden dile getirdiği de oldukça açık. Platform için Amazon App Store adında bir uygulama marketi bulunan şirket pazar payını arttırmak istiyor. Bu pazara baktığımızda kullanım oranları kıyaslanacak seviyede olmasa da Google Play'in potansiyel en büyük rakibi şimdilik Amazon App Store diyebiliriz. Şirketin planı ise zorunlu Google Play Store kullanımının kalkmasıyla pazar payını daha da arttırabilmek.
Hatırlayanlar olacaktır Amazon daha önce kendi akıllı telefonu Fire Phone'u da satışa sunmuştu. Bu model içerisinde de Google servisleri Amazon'un aynı işlevi gören benzer servisleriyle gizlenmişti. Belki de şirket ilerleyen dönemlerde büyük üreticilerle bu konuda anlaşarak yükselişe geçebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4669 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amazon, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim