Anlık Bildirim

Analiz : 2018 yılında tablet uygulama gelirleri akıllı telefon uygulama gelirlerini geride bırakacak

Analiz : 2018 yılında tablet uygulama gelirleri akıllı telefon uygulama gelirlerini geride bırakacak

 Bugün neredeyse hiç elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar için haliyle daha çok uygulama satın alıyoruz. Tablet kullanım oranları da yüksek olsa da şimdilik nispeten daha az uyumlu uygulama satın alınıyor.

ABI tarafından yapılan bir analize göre 2018 yılına gelindiğinde tablet odaklı uygulama gelirleri, akıllı telefon odaklı uygulama gelirlerini geride bırakacak.

Bu yıl tablet uygulamalarının 8.8 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Akıllı telefonlar için ise bu rakam 16.4 milyar dolar seviyesinde. 25 milyar dolarlık toplam uygulama gelirinin ise yüzde 65'i iOS, yüzde 27'si Android, yüzde 8'i ise diğer mobil platformlara ait olacak.

2017 yılında tablet ve akıllı telefon uygulama gelirlerinin eşitlenmesi beklenirken, 2018 yılında 92 milyar dolarlık pastada en büyük dilim tablet uygulamalarının olacak. 

Önümüzdeki yıllarda tabletlere olan ilginin artması beklenirken, PC sektörünün erişemediği yaşlı ve çocuk tüketicilerin de tablet pazarına kolay uyum sağlaması büyümenin en büyük nedeni olarak gösteriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim