Anlık Bildirim

Analiz : BB10 satışları yükseliyor, 5 inçlik yeni model yolda

Analiz : BB10 satışları yükseliyor, 5 inçlik yeni model yolda

Bir süre önce BlackBerry 10 işletim sistemli Z10 modelinin iade oranlarının çok yüksek olduğuna dair bir analiz raporu, BlackBerry firmasının taraflı analiz suçlamasıyla rekabet kurumuna başvurmasını sonuç vermişti.

BlackBerry son derece olumlu satışlar yaptığını belirtirken, son Jefferies analizi de firmayı doğrular nitelikte.

Analizde Z10 modelinin ABD stok iade oranının abartıldığı gibi yüksek olmadığı ve başarılı Asya satışlarının yeni modellerin yolda olduğunun işareti olduğu ifade edildi. 

Analiz uzmanı Peter Misek, Asya'da yaptıkları piyasa izlemeleri sonrasında ayda 2 milyon olan satış oranını ayda 2 milyon ve üzeri olarak revize ettiklerini açıkladı. Misek, BlackBerry'nin hisse değeri yeni hedefini ise 22$ olarak belirledi.

Misek Şubat ayından bu yana firmanın yeni ürün konusunda planlarını hızlandırdığını belirtti. Yıl sonuna kadar firmanın 2 veya 3 model daha piyasaya sürmesi bekleniyor. Bunlardan ilki 400$ civarında bir fiyata sahip olacak fiziksel klavyeli model. İkincisi ise orta seviye dokunmatik bir model. Son olarak firmanın Z10 benzeri 5 inçlik bir model daha hazırladığı vurgulanıyor. Bu model ise en erken yıl sonunda tüketici ile buluşacak.

Misek firmanın Mayıs-Ağustos mali tablo tahminlerinin ise yukarıya doğru bir seyir izlediğini dile getiriyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim