Anlık Bildirim

Analiz : Bu yıl 1.1 milyar Android cihazı satılacak

Analiz : Bu yıl 1.1 milyar Android cihazı satılacak

Her geçen yıl kapsama alanını daha da genişleten ve satışlarını artıran Android ekosistemi, bu yıl büyük bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. 

Gartner tarafından yapılan global bir analize göre bu yıl bilgisayar cihazlarının toplam satış rakamının 2.5 milyar civarında olması bekleniyor. Bunun 278 milyonu PC ürünlerine ait ve satışlarda düşüş göze çarpıyor. 

Yükselişini sürdüren tablet modelleri ise yüzde 50 civarında bir artış ile toplamda 263 milyon satış rakamına ulaşıyor. Melez ve dönebilir ekranlı tablet modelleri ise yüzde 100'e yakın bir büyüme ile 39 milyona yükseliyor. 

Bilgisayar cihaz satışlarının büyük kısmı ise mobil telefonlardan oluşuyor. Bu yıl mobil telefon satışının 1.9 milyar adede yükselmesi bekleniyor. 

İşletim sistemi tarafında da yine Android hakimiyeti mevcut. Bu yıl Android cihazlarının 1.1 milyar adede ulaşması öngörülüyor. Geçen yıla kadar kümülatif toplamda 1 milyar rakamını geçen Android cihazlarının bu yıl bir rekora imza atacağı belirtiliyor. Bu yıl toplam kullanımda olacak Android cihaz sayısı ise 1.9 milyar olarak hesap ediliyor. 

Windows tabanlı cihazlar ise üç segmentte faaliyet göstermesine rağmen küçük bir yükselişle 360 milyon satış rakamına erişiyor. iOS ve Mac OS sistemleri ise toplamda yüzde 30 civarında bir artış ile 344 milyon adet satış rakamını yakalıyor. Bu yıl toplamda kullanımda olan iOS ve Mac OS cihazlarının 682 milyon adet olacağı tahmin ediliyor. 

ABD dizüstü pazarının yüzde 20'sine hakim olan Chrome OS ise bu yıl şaşırtıcı bir artışla 4.8 milyon satış rakamına ulaşıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim