Anlık Bildirim

Analiz : Su soğutmalı telefonlar yaygınlaşma eğiliminde

Analiz : Su soğutmalı telefonlar yaygınlaşma eğiliminde

Günümüz mobil cihazları bilgisayarlara yakın donanım özelliklere kazanmaya başladıkça, masaüstü platformlardaki dezavantajlar da ister istemez transfer ediliyor. Cihazların aşırı ısınması bunlardan birisi.

Japon Nec bir süre önce kendi içerisinde sıvı soğutma ile ısıyı dengeleyen bir akıllı telefon lanse etmişti. Medias X 06E adlı model ince borulardan suyu geçirerek Snapdragon S4 Pro işlemcisinin ısısını telefonun kenarlarına aktarıyor ve dışarı atıyordu.

Oldukça ilginç bulunan bu yeni sistem görünüşe göre diğer devlerin de dikkatini çekmiş durumda. Soğutma bileşenleri tedarikçilerine göre Apple, Samsung ve HTC gibi firmalar yıl bitmeden ilk sıvı soğutmalı örneklerini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Firmaların dikkatimi çeken ise çok ince yapıdaki soğutma sistemleri. Japon ve Tayvanlı pek çok firma kalınlığı neredeyse 0.6mm'ye kadar düşen su boruları geliştiriyor. Ancak bu boruların üretim verimliliği yüzde 30 seviyesinde ve mobil cihazlarda kullanılabilmesi için hem yatırım hem de zaman gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1781 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nec
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim